Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy to znowu był atak oszusta? Kilka dni temu atakował mnie inny [wtedy zgłosiłam i został zablokowany]. Chce mi się płakać i wyć, że to takie powszechne i zabiera mi czas. Poniżej zrzut najważniejszej części rozmowy, bo nie da się w całości-muszę w kawałkach.
Pierwszy zrzut to jej/jego [bo zmienia płeć w trakcie pisania] odpowiedź na moją prośbę ustalenia przez telefon, o co chodzi, bo nie rozumiałam, co z tym kurierem, kiedy, jak itd. Więc chciałam przez tel. bo tu by było za dużo pisania. I tak czas mi to zabierało, więc chciałam szybko ustalić, co mam ustawić w wysyłkach [bo nie mam w nich kuriera].
P.S. Użytkownik nazywa się [podam w pw, bo nie wiem, czy tu mogę] @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ . Dziwne, że to oszust, bo jest na allegro od 12 lat....
Chciałam dać tu zrzuty tej rozmowy, ale chyba nie ma tu załączników? Jak to zrobić w takim razie?
Poniżej więc kopiuję większość tej 'rozmowy'.
Na 100% oszustwo. Oszust pisze ze skradzionego, 12-letniego konta, więc jak najszybciej podaj login adminom.
Tak, od razu wczoraj zgłosiłam. Ale do dziś allegro nie odpowiedziało mi, tylko wczoraj był automat z potwierdzeniem otrzymania wiadomości. Tu też we wpisie oznaczyłam adminów i zero reakcji do tego momentu, tylko Ty odpowiedziałeś.
Na marginesie: Oszuści wkurzają mnie podwójnie, bo oprócz tego, że są przestępcami, to po prostu zabierają czas - wczoraj ta 'rozmowa' i moje usiłowanie zrozumienia, czego ten [niby]kupujący chce, zajęła mi ful czasu, potem zgłoszenie do allegro też - musiałam porobić screeny w kawałkach, bo tam w wiadomościach nie da się, kuuuurczątko, zrobić zrzutu rozmowy w jednym kawałaku. Wszystko to razem 5 minut nie trwa, niestety.
@deszcz33 Czy jesteś w stanie podać login konta, z którego się z Tobą kontaktowano?
Jeśli chodzi o zgłoszenia mailowe, czas naszej reakcji może się wydłużyć ze względu na ich liczbę. Niemniej każde zgłoszenie jest weryfikowane.
Tak, oczywiście, że mam nazwę. Pisałam tu, że w korespondencji do allegro podałam nazwę. Pisałam też tu, że nie wiem, czy tu mogę podać. Podać?
agusiablondi
Te włamania na konta to prawdziwa plaga się robi - kolejny włam https://allegrolokalnie.pl/oferta/samsung-galaxy-s21-ultra-5g-12gb256gb-qlq
To link do Twojej oferty? I na nią był włam? Bo nie rozumiem, na czym to polega. W moim przypadku było chyba inaczej, bo do mnie napisała ta 'agusia' i udawała, że chce kupić buty.