Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący opłacił aukcję i koszty przesyłki allegro inpost. Po zapakowaniu okazało się,że paczka przekracza wymiary dużej paczki do skrytki inpostu. Jak mogę zmienić nadanie przesyłki z paczkomatu na kuriera???
@anied czy chodzi o transakcję z Allegro Lokalnie?
Z poziomu Lokalnie można nadawać przesyłki tylko metodą Allegro Paczkomaty InPost, więc w tej sytuacji etykietę powinnaś wygenerować albo w narzędziu nadawczym InPost albo przy pomocy brokera.
@anied nadac u pośrednika płacąc z wlasnej kieszeni. Ty jako sprzedający popełniłeś błąd dając oferte wysyłki paczkomatem dla produktu który tam nie wchodzi. Wiec teraz należałoby ponieśc koszty wysyłki kurierem.
Sugeruje przed wysyłką skontaktowac sie z kupującym i to z nim ustalić. Niektórzy pracuja i nie maja możliwości odbioru przesyłki kurierskiej wówczas wspólnie trzeba znaleźc dobre rozwiązanie np odbiór w punkcie.
Powodzenia
Zdarzają się takie sytuacje, ja w takim przypadku biorę koszty na klatę i wysyłam kurierem. Oczywiście kontakt ze klientem to priorytet. Zadzwoń/napisz, że przesyłka nie zmieści się w paczkomacie, żeby klient nie był zaskoczony wizytą kuriera 💪
Tzn. że Ty źle to obliczyłeś i wysyłasz za własne, i mając nadzieję ze nauka nie pójdzie w las.😉
ano, niestety😉