anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy aby sprzedać przedmiot na Allegro Lokalnie muszę potwierdzić zamówienie?

mjasinsk
#7 Wielbiciel#

Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika

Client:103840322

przyszedł taki mail więc na bank to fraud.

Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych

INFORMUJEMY, ŻE ZAMÓWIENIE MA BYĆ ZAAKCEPTOWANE W CIĄGU 3 GODZIN PO OTRZYMANIU MAILA Z INFORMACJĄ

INFORMUJEMY O ZMIANACH REGULAMINU! PROSIMY ZAPOZNAĆ SIĘ Z INFORMACJĄ NIŻEJ, PO PRZECZYTANIU PROSIMY ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA DODATKOWE WSKAZÓWKI I PRZEJŚĆ DO WERYFIKACJI TOŻSAMOŚCI.

KUPUJĄCY DOKONAŁ ZAPŁATY ( SPRAWDŹ NIŻEJ).

WARTOŚĆ TOWARU

WARTOŚĆ UBEZPIECZENIA

KOSZTY PRZESYŁKI

PO ZAAKCEPTOWANIU ZAMÓWIENIA ŻEBY ODEBRAĆ WPŁATE NALEŻY POSTĘPOWAĆ ZGODNIE Z PONIŻSZĄ INSTRUKCJĄ

1.KLIKNĄĆ "ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE"

2.ZNALEŹĆ I KLIKNĄĆ W PRZYCISK "ODBIERZ ŚRÓDKI"

3.WYBRAĆ SWÓJ BANK

4.ZWERYFIKOWAĆ SIĘ ZA POMOCĄ KONTA BANKOWEGO

NA CZYM POLEGA WERYFIKACJA? - MUSISZ POTWIERDZIĆ SWOJĄ TOŻSAMOŚĆ W PROCESIE WERYFIKACJI POPRZEZ RACHUNEK OSOBISTY BANKU, Z USŁUG KTÓREGO KORZYSTASZ - TO JEDNORAZOWA WERYFIKACJA, PO KTÓREJ BĘDZIESZ WPISANY DO OFICJALNEJ LISTY OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z USŁUG PORTALU

ŻEBY ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE Fibaro Home Center 3 Lite PROSIMY KLIKNĄĆ PONIŻEJ

problem przy zaakceptowaniu? skopiuj link( edytowano ) i wklej go do przeglądarki

ZE WZGLĘDU NA UDOSKONALENIE FUNKCJI "KUP TERAZ", ZMUSZENI JESTEŚMY PROSIĆ O DODATKOWĄ WERYFIKACJĘ KLIENTÓW PORTALU W CELU POLEPSZENIA SZYBKOŚCI OTRZYMANIA PRZELEWÓW ZA SPRZEDANE PRZEDMIOTY, JEST Z TYM NAPRAWDĘ CORAZ LEPIEJ, TERAZ NIE MUSISZ DŁUGO CZEKAĆ NA WPŁATĘ OTRZYMASZ JĄ OD RAZU!

oznacz moderatorów
479 ODPOWIEDZI 479

xyz96
#21 Demiurg#

@Sandro1975rn Niczego więcej nie klikaj, nic nie potwierdzaj, niczego nie akceptuj, bo stracisz pieniądze. To próba oszustwa, wyłudzenia danych. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Sandro1975rn dziekuję za Twoje zgłoszenie! Konto Client:103925336 już zablokowaliśmy. Dla pewności, ponieważ kliknąłeś w link, radzę przeskanować komputer programem antywirusowym. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

TotalShopping
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, Allegro problem robi się bardzo niepokojący. Dostałem taką informację smsem dokładnie z tego samego numeru na który Allegro przesyła mi wszelkie informacje. "Potwierdzenie sprzedaży przedmiotu: (PROSZĘ NIE KLIKAĆ !!!) https://new-order.me/EZlK2k  "(PROSZĘ NIE KLIKAĆ !!!). Oczywiście kliknąłem :(. Przekierowało mnie do logowania w banku celem potwierdzenia. Nie przeszedłem dalej, ale zakładam że będzie grupa osób, które widząc że wiadomość jest z numeru allegro podadzą swoje dane bankowe i wtedy kradzież środków murowana :(. Bardzo proszę o pilne zajęcie się sprawą. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TotalShopping dziękuję za Twoje zgłoszenie! Przekazałam informację o tym problemie do odpowiedniego działu. Działamy!

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mcmarekczarnecki
#1 Nowicjusz#

Witam,

Wydaje mi się że jest to jakiś fake ale proszę o weryfikację poniższych nicków i ich blokadę z uwagi na to iż przesyłają informację i wysyłają dziwne e-maile podszywając się pod "Allegro lokalnie".

NICK : hannax1123 oraz Client : 103927684 - podają się jako żona ( Hanna ) i konto męża. !!! UWAGA !!!

Proszę o potwierdzenie że nie jest to adres do korespondencji : Allegro lokalnie ?

mcmarekczarnecki_0-1641128006872.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mcmarekczarnecki dobrze, że zachowałeś czujność. Dziękuję za Twoje zgłoszenie. To nie jest wiadomość od nas, a kupujący na Allegro Lokalnie nie potrzebuje Twojego e-maila, aby sfinalizować transakcję. Nie jest też potrzebne potwierdzenie zamówienia. Podane przez Ciebie konta zostały zablokowane. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

yomee
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

podaję dane kont, z których trafiło do mnie dzisiaj kilka identycznych maili.

Client: 103928751

oraz 

Client: jacub_hanna345

283AE45F-3CCF-4006-ABCE-647B7890B89A.jpeg

oznacz moderatorów

m-mazurkiewicz
#7 Wielbiciel#

Capture.JPG

Dzień dobry, przesyłam kolejnego agenta 007 😉

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@m-mazurkiewicz Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostanie zablokowane 🙂 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ko_alka  A ja chciałbym zapytać tak przy okazji:

Jak to się dzieje że Allegro umie zablokować wyświetlanie obrazka tutaj na Gadane, a nie potrafi zablokować obrazka oszusta który przecież jest przesyłany za pośrednictwem Allegro, przez serwer Allegro.

Czy może to ktoś z moderatorów to tutaj publicznie wytłumaczyć?

Czy to naprawdę jest takie trudne, czy może jest to celowe działanie, udawanie że problem nie istnieje?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@br. Cześć. Czy mogę Cię prosić o doprecyzowanie, o jakim przesyłanym obrazku mówisz? Osoby, które proszą o podanie mejla, posługują się zwykłymi wiadomościami. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ko_alka  OK, zgoda.  Najpierw proszą o adres email, żeby ominąć Allegro.

Jednak nie jestem  zupełnie przekonany, można zakazać  w korespondencji używania takich słów jak email, @,  link....  Wiem że to potraficie utrudnić , na przykład  **piiip**, **piiip**...

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@br.  W tym momencie wyświetlamy użytkownikom planszę z ostrzeżeniem, aby nie podawać swojego adresu mejlowego:

ko_alka_0-1641928682758.png

Dział bezpieczeństwa zajmuje się tym tematem. Monitoruje wiadomości i blokuje konta.

oznacz moderatorów

koszak1
#7 Wielbiciel#

Właśnie miałem taką sytuację. Proszono mnie o maila i tu dostałem info, niby od was (allegro), że wystarczy kliknąć przycisk i potwierdzę umowę sprzedaży. Po wczytaniu się w maila zorientowałem się że to JA KUPUJE SWÓJ PRZEDMIOT WPŁACAJĄC KWOTĘ NA XZYJES KONTO!!!! 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@koszak1 dziekuję za Twoją wiadomość! Zablokowaliśmy już konto Client:104102511

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mateuszf92
#8 Zapaleniec#

Witam Na watappie kipujacy zadaje dziwne pytania przesyłam screna czy może ktoś  z was tej mial sytuacje z tego nr .Proszę o sprawdzenie tego nr . Po odpisaniu sr zapraszam przez allegro .Jak będzie wszystko opłacone to wtedy wysylam.To  Kupujacy wr wiadomości podeslal linka zekomo moja aukcja .wien juz nawet nieotwieralem wiadomosc i nr zablokowałem @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Screenshot_20220305-155333_WhatsApp.jpg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mateuszf92 Bardzo dziękuję za czujność i zgłoszenie. Rzeczywiście to próba wyłudzenia Twoich danych, ale pod tym numerem nie ma zarejestrowanego konta na Allegro, stąd nie możemy go zablokować. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Michaela93
#1 Nowicjusz#
Spoiler
Screenshot_2022-01-11-22-00-30-441_com.android.chrome.jpg

Witam. Dostalam takiego maila. Dotyczy to mojego wystawionego przedmiotu na allegro lokalne. Czy jest jakieś zabezpieczenie dla mnie od zakupów? Troszkę nie pasuje mi forma pisowni z tego maila i nie wiem czy to nie oszustwo

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Michaela93 Jest to próba oszustwa. Nie podawaj proszę swoich danych. Jeśli kupujący rzeczywiście chce dokonać zakupu oferowanego przez Ciebie produktu - zrobi to z poziomu Allegro. 

oznacz moderatorów

janco1
#7 Wielbiciel#

Client:104091424 próbuje wyłudzić daneScreenshot 2022-01-18 at 08-37-39 Wiadomości Allegro Lokalnie.pngScreenshot 2022-01-18 at 08-37-02 Twoje ogłoszenie zostało opłacone - WP Poczta.png

oznacz moderatorów