Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@PANOWSKLEP przykro mi z powodu tej sytuacji i dziękuję za Twoje zgłoszenie i ostrzeżenie dla innych. Na przyszłość na Allegro Lokalnie nie trzeba podawać adresu e-mail, ani potwierdzać zamówienia, aby doszło do transakcji. Gdy kupujący opłaci zakup, środki są w tej zakładce.
Cześć ludzie 😞 Chcę cię ostrzec( Ukradli wszystkie pieniądze z mojego konta bankowego.
Wyglądało to tak:
\ - Później wysłali mi zwodniczy link:
Potwierdziłem 😞 i - 3600zl z mojego konta(
Skontaktowałem się z policją, działem bezpieczeństwa i bankiem.
Uważnie obserwuj linki...
Jestem w szoku( Zostałem z zerem(((
Obrazków nie widzimy, kliknąłeś w link!
Dopóki moderacja nie zatwierdzi obrazków, nie widzimy ich> masz za niski ranking(musi być 15 a masz 7).
Witam
przed chwilą dostałam esemesa od Allegro o sprzedaży produktu.
weszłam w link.
znalazłam bank do pobrania pieniędzy i się zaczęło.
w porę zablokowałam bankowość internetowa i dowód osobisty.
Wszystko mocno realistyczne „Allegro”
Uwazajcie!
@Elusia22222 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Dobrze, że zachowałaś ostrożność dla pewności, przeskanuj proszę Twoje urządzenie programem antywirusowym i zmień najważniejsze hasła.
Witam, wystawiłem przedmiot na allegro lokalnie, sprzedając kiedyś dwie rzeczy przyszła mi wiadomość właśnie na aplikacji allegro lokalnie że ktoś dany przedmiot kupił i dostałem adres wysyłki natomiast teraz sprzedając dokładnie tak samo nie dostałem żadnej wiadomości na allegro lokalnie natomiast dostałem wiadomość na zwykłej aplikacji allegro że jakaś osoba kupiła ten produkt i musiałem potwierdzić sprzedaż w mailu którego dostałem na gmaila, po potwierdzeniu przekierowano mnie na stronę gdzie mogłem wybrać bank na który miały by zostać przesłane pieniądze za sprzedaż produktu i po wybraniu banku zostałem przekierowany na jego stronę żeby się zalogować na moje konto bankowe i tu moje pytanie. Czy logować się bez obaw i wszystko przejdzie okej czy ktoś próbuje wyłudzić pieniądze?
@Client:48045772 nigdzie się nie loguj bo wyczyszczą Ci konto !!!!!!
To próba oszustwa, uważaj bo stracisz dużo.
@Client:48045772 nie, to nie jest wiadomość od nas bardzo proszę nie podawaj żadnych danych i przeskanuj urządzenie programem antywirusowym.
Sprzedaży na Allegro Lokalnie nie trzeba potwierdzać w wiadomości e-mail ani podawać danych do logowania do banku.
Witam drugi raz otrzymałem wiadomość jak w załączniku. Nie rozumiem o co chodzi, dlaczego kupujacy nie może kupić przez allegro lokalnie?
Obrazka nie widzimy! jak prośba o maila albo potwierdzenie płatności itd. to próba oszustwa.
@joneqk18 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To niestety próba oszustwa. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila ani telefonu, aby sfinalizować zakup.
Dzień dobry,
pierwszy raz wystawiam przedmiot na Allegro Lokalnie i dostalam z serwisu Allegro e-mail z taką treścią
W centrum wiadomosci również mogłam odczytać tą informację. Jednak na koncie Allegro lokalnie nie mam wiadomości od kupującego i nie mam informacji w zakładce Zamówienia od kupujących.
pozdrawiam
@kasiaro82 Wszystko czego potrzebujesz do przeprowadzenia bezpiecznej transakcji będzie widoczne w zakładce sprzedane.
Jeśli tam nic nie ma to najpewniej ktoś próbuje wyłudzić Twoje dane.
Dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam
@kasiaro82 dziękuję za Twoje zgłoszenie, konto osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość jest już zablokowane.
Dziękuje 🙂