Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
Kolejne zgłoszenie
@wujekbania Dziękuję, działamy już w tej sprawie.
u mnie to samo, też kazano mi kliknąć w link,abym mogła otrzymać zapłatę
od CLIENT: 104423504
@danusia23-d1, zablokowaliśmy to konto.
Na przyszłość - gdy ktoś prosi was o adres email, to podajcie email policji kancelaria.gabinetkgp@policja.gov.pl.
Ja tak zrobiłam i juz od kilku tygodni mam spokój a wcześniej nękali mnie tymi prośbami nawet 3x dziennie
Szanowni Państwo,
korzystając z ogłoszenia AllegroLokalnie użytkownik niejaki Kasia Kowalczyk rzekomo kupił mój przedmiot.
Najpierw był kontakt przez WhatsApp z prośbą o podanie adresu email a na email przyszło takie powiadomienie jak w poniżej:
Mail przyszedł z powiadomieniaallegrolokalnie@mm.st
nr telefonu który się ze mną kontaktował to +48 501 957 740
Oczywiście po zalogowaniu na moje konto allegro brak jakiegokolwiek śladu transakcji.
Rozumiem, że nie jest to świadome działanie Allegro
Z poważaniem
STIMME
Rozumiem, że nie dałeś się oszukać.🤔
Na szczęście byłem czujny jak ważka 🙂
@stimme dziękuję za Twoje zgłoszenie! Nie jest to wiadomość od nas, a kupujący nie potrzebuje Twojego adresu e-mail, aby sfinalizować zakup na Allegro Lokalnie.
Hej, dostałam dosyć intrygująca wiadomość od klienta. Wyglada mi to na oszustwo. Co myślicie?
@cheapshopping_ tak, ta wiadomość jest niebezpieczna, a konto osoby, która wysłała do Ciebie wiadomość już zablokowaliśmy. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Witam, była proba wyludzenia danych i wyłudzenia pieniedzy. Oczywiscie nieudana. Osoba o imieniu niby Kornelia pisala ze chce zakupic urzadzenie do depilacji woskiem z dodatkowymi paskami i woskami. Osoba ta chciala wysylki kurierem na co sie zgodzilam. Napisala ze zaplaci kurierowi pieniadze za towar i przesylke a kurier bedzie do mnie dzwonil w celu umowienia odbioru towaru i otrzymania zaplaty dla mnie. Zanim zdarzylam zmienic przesylke na wysylke kurierem. Otrzymalam link ze zaplacone i ze mam odebrac sobie pieniadze przez strone. Ostrona wcale nie przypominala strony allegro lokalnie ze wzgledu na bledy literowe w linku. Wchodzac na nia widac widac ze produkt zostal zaplacony. Klikajac dalej wyswietla sie strona z bankami i mozliwoscia zalogowania do konta bankowego. Kiedy wyswietla sie strona banku jest falszywa. Oprocz loginu oraz hasla. Poproszony jestes o podanie pinu oraz o mozliwosci zapamietania danych do konta.
Jak sie wchodzi na tej stronie falszywej w link do moje urzadzenia do depilacji przeskakuje na ta strone allegro.
@Siwa1000, dziękuję Ci bardzo za zgłoszenie tej sytuacji! Przekazałam te informacje do działu bezpieczeństwa.
Witam serdecznie. Dostalem owy link w wiadomosci whatsapp (niech nikt na niego nie klika). „https://polska-alegrolokalnle.475477.xyz/cash90753046” ja wiem ze jest to próba wyłudzenia itp. Na link nie klikalem aby uprzedzic pytania. Chcialem sie dowiedziec czy mozna to gdzies zglosic. Z tego co wiem to policja nie zadziala bo nie doszlo do wyludzenia tylko do nieudanej proby wiec wzgledem polskiego prawa w walce z cyberprzestepczoscia jesli nie doszlo do wyludzenia nie ma podstaw do wszczecia postepowania.
Otrzymałem informację o chęci zakupu wystawionego przeze mnie towaru. Następnie otrzymałem taki email. Wydaje mi się to dziwne.
@pawel22222 nie klikaj nie loguj się bo stracisz kasę z konta, to próba wyłudzenia danych 🙂
Tak myślałem. Dzięki