Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
I kolejny oszust. Proszę o sprawdzenie.
@sklep-123, dzięki za Twoją czujność - Kupujący miał włamanie na konto.
Cześć! Dziś też dostałam taką dziwną wiadomość 😅
@Client:47128879, to konto jest już zablokowane. Dzięki za czujność! 🙂
@siluchm, na tym koncie doszło do włamania. Dzięki za sygnał! 🙂
Hej tak jak w tytule podałem adres kupującemu bo podobno miał problem z kupnem przedmiotu na Allegro Lokalnie. Teraz dopiero dotarłem do postów na forum że ktoś poprostu chciał wyłudzić odde mnie ten e-mail i tu powstaje moje pytanie. Czy teraz najprawdopodobniej będę dostała dziwne e-maile z załącznikami podejrzanej treści czy jeszcze w inny sposób może mi to zaszkodzić
Nie próbuj tak sprzedawać możesz paść łupem oszusta, chce kupić niech płaci przez AF, najbezpieczniej dla Ciebie, setki tu postów o oszustwach w taki sposób. Nie klikaj w żaden link jak Ci coś przyśle. Zgłoś tu: phishing@allegro.pl.
@Casstion Tak, będzie Ci przysyłał linki do kliknięcia, potwierdzenia itp. Niczego nie klikaj, na nic nie odpowiadaj, wtedy Ci nie zaszkodzi. Klikniesz i stracisz pieniądze.
Tak myślałem, na początku myślałem że jest u mnie coś nie tak z ofertą i gość poprostu ma problem z kupnem ode mnie rzeczy dopiero po chwili zacząłem się zastanawiać i grzebać na forum o co może chodzić. Można zgłosić go jakoś aby został zbanowany np?
@Casstion Oczywista, można zgłosić na adres phishing@allegro.pl
Ale tutaj też Admini czytają więc powinni przyjąć wiadomośc bez zgłaszania
Oprócz spamowania mi na skrzynkę wiadomościami dziwnej treści jest jeszcze sposób aby mi uprzykrzyć życie ? Oczywiście wiem aby teraz nie wchodzić w żadne podejrzane linki na e-mile ale zastanawia mnie czy ma on jeszcze jakaś inną możliwość narobienia mi problemów
Jeśli ma tylko adres mail to nic więcej poza spamem nie może ci zrobić. Dodaj adres jego do spamu i z głowy, niech przysyła. Nie odpowiadaj!
Dzięki za pomoc 🙂
Jeżeli w nic nie klikniesz to nie ma.😁
Dzięki za pomoc
@Casstion dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy podane konto.
Kupujący prosi mnie o podanie emial i niestety go podałem ale odrazu widać było że to jest scam. Na skrzynkę przyszedł mi emial od "alllegro".
@SillySeal Bardzo dziękuję za czujność i zgłoszenie, działamy już w tej kwestii.
Witam.
Widzę że sporo takich przypadków ostatnio jak mój więc i ja podrzucę screena z kolejnym użytkownikiem. Wystarczyła niecała godzina od wystawienia oferty.