Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@patka199, to konto jest już zablokowane.
@MonikaW1509 Dziękuję za zgłoszenie i zrzut. Zabezpieczyliśmy to konto.
Ta sama sytuacja z kont:
Łamany j. polski. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@HUS_media Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy te konta.
Czy to oszustwo? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Client:103829143
Ewa515151
Też prosiła o email
@Pkowalski88 Dzięki, też zablokowana.
@Pkowalski88 Dzięki za wiadomość, zablokowany 🙂
Druga sytuacja :
Dzień dobry do mnie tez wplynela taka prośba od loginu lenalena1235
dzien dobry..
Jestem sprzedają cym i dostałem wiadomosc o podanie maila . Po podaniu maila dostałem wiadomość ,żeby zaakceptować płatność. Po wciśnięciu linku przeniosło mnie na stronę banków. Odrazu po wyborze banku wyskakuje logowanie,ale nie zrobiłem tego. Stąd pytanie czy ta procedura jest normalna czy to oszustwo.pozdtawi. załączyłem screena.
@szeryf30a, była to próba oszustwa. Wskażesz login osoby, która poprosiła Cię o podanie adresu mejlowego? Dodam, że kupujący nie potrzebuje tej informacji do finalizacji zakupu, więc każdorazową prośbę o to możesz traktować jak potencjalną próbę wyłudzenia.
Konto już jest zablokowane.. Skontaktowałem się z doradcą i załatwił sprawę natychmiast. Jednego oszusta mniej. 👍😁
Client:103580006
Otrzymałam podobnego maila. tj. Dobry wieczór, czy oferta jest aktuaIna? Chcialbym zamówić z AIIegro LokaInle, proszę napisać swój adres emaIIu, musi być podany przy zakupie. Dziękuję.
Po podaniu maila dostałam wiadomość,
OK, złożę teraz zamówienie.
17 Gru. 2021, 16:14
Dziękuję, czekam na potwierdzenie od sprzedawcy. Powinieneś otrzymać powiadomienie od aIIegro.
17 Gru. 2021, 16:15
Na poczcie otrzymałam od Allegro wiadomość żeby zaakceptować płatność (podobna wiadomość jak na zdjęciu u szeryf30a). Po wciśnięciu linku przeniosło mnie na stronę wyświetlił się 404 błąd. Teraz wiem że to oszustwo.