Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Client:85399526 Bardzo dziękuję, wszystkie te konta są już zablokowane w naszym systemie.
Dziękuję 🙂
Niestety
Sprzedałem produkt , przyszedł mi email żeby kliknąć w link i że dostane środki na rachunek , które kupujący juz ponoć mi wpłacił, muszę sie tak logować do Banku przechodzić przez email i przez bank aby potwierdzić
zweryfikowac konto ? czy to bezpieczne ??? Zmieniło sie coś w regulaminach ??
i allegro Pay tez nie działa mi ,czy to z powodu braku weryfikacji adresu mojego.
Pozdrawiam Michał P.//
Jaki link na maila, w nic nie klikaj, możesz zostać oszukany, jak kupujący kupił i zapłacił to środki masz tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
Allegro Pay masz tu wszystko opisane, poczytaj: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-pay/allegro-pay-najczesciej-zadawane-pytania-0K6dOBv...
@kalwin777 To\próba wyłudzenia, dlatego nie klikaj proszę w żadne linki i prześlij tę wiadomość bezpośrednio do nas za pomocą funkcji "Przekaż dalej" na adres phishing@allegro.pl.
Jeśli Kupujący rzeczywiście dokona zakupu w Twojej ofercie na Allegro Lokalnie, jego zamówienie i wszystkie informacje znajdziesz w tej zakładce.
jeju klikłem nie wiem co teraz .... doszedłem do banku dalej nie wchodziłem bo logo allegro miało inny odcień minimalnie
wysłałem do Państwa ten email
@kalwin777 Bardzo dobrze, że dalej nie wchodziłeś. Nic złego nie powinno się stać.
@kalwin777 dla pewności (ponieważ wszedłeś w link) przeskanuj proszę urządzenie programem antywirusowym.
Witam, komputer tak ? Tylko ze ja mam automatyczny on sam robi skany i co miesiac mam statystyke ile rzeczy przeszukał i przeczyścił
@kalwin777 jeśli w link wszedłeś na komputerze to tak, komputer. W tej sytuacji w programie antywirusowym wybierz proszę opcję, aby takie skanowanie zostało wykonane dzisiaj. Nie wiem z jakiego programu korzystasz, ale taka opcja powinna być dostępna.
Ja równiez jakies poł godziny temu sprzedałem produkt i miałem podobna sytuacje zeby wejsc w jakis link i zalogowac sie przez bank i potwierdzic zakup.
masakra co dzieje sie na rynku, trzeba być czujny no
Internet aż huczy od tego typu próby oszust, na Allegro także jest wiele wpisów codziennie.
Nie ma gdzie zgłosić bezpośrednio na Allegro, więc zgłaszam tutaj: oluacia1997 oraz client: 1040732292 to oszuści próbujący wyłudzić email.
@ewqa88 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Oba konta: oluacia1997 oraz Client:104073292 zablokowaliśmy.
Witam, chciałam poinformować o próbie wyłudzenia danych.
Skontaktowały się ze mną dwie osoby:
Client:103789026 poprosiła o podanie adresu e-mail
Client:103795432 wysłała wiadomość na e-mail mimo nie podawania adresu, na który wysłała wiadomość niby z Allegro.
Pierwszej podałam niestety adres mailowy przy drugiej zorientowałam się, że to próba oszustwa.
Czy można coś z tym fantem zrobić?
@15wilczek, oba konta są już zablokowane. Dzięki za sygnał 🙂
Jeśli mogę Ci coś doradzić, zmień hasło do swojej poczty.
Witam.
Bardzo przepraszam ... kiedyś się różnymi tego typu sprawami interesowałem, od kilku lat innych mnóstwo spraw na głowie ... więc może nie wiem, nie rozumiem ...
A czytam o tym po raz n- ty !
Co oszustowi da posiadanie mojego adresu e-mail ? Przeciez, kiedyś, w czasach pięknego, cudownego Allegro, e-maile byly publicznie podawane w opisach aukcji, na stronie ''O mnie'' itd.
I co to przeszkadzało ?
Przeciez aby wejśc na pocztę, potrzebne jest HASŁO !!
Owszem, do czegoś tam można użyc maila, ale ja widzę bardzo ograniczone opcje ...
Jak mi ktoś to wytłumaczy i wyjaśni, to będę wdzięczny ..
Pomijając oczywiście podejście Allegro do tego tematu, które jest od lat smutne i tragiczne, mówiąc delikatnie i kulturalnie 😥
Pozdrawiam !