Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Tak, to z pewnością pomoże, pytanie, czy jeśli klinęłam "Potwierdź" to czy moja poczta jest zagrożona?
@kaskapawlak1 Trudno mi powiedzieć jaki link znajdował się w tej wiadomości mejlowej. Jakie okno pojawiło się po kliknięciu w przycisk "potwierdź"?
Właśnie nie kojarzę, żeby coś się pojawiło, po prostu nie pamietam, bo było rano, w biegu, na telefonie,. Mam nadzieję, że nie klinęłam, bo pamiętam że sprawdzałam na allegro lokalnie sprzedaż, bo to potwierdzenie wydało mi się trochę dziwne i chciałam zobaczyć czy oferta znalazła się w Moich sprzedażach
@kaskapawlak1 Najczęściej w kolejnym oknie pojawia się formularz do uzupełnienia danymi z konta bankowego. Dla pewności przeskanuj swoje urządzenie antywirusem 🙂 Jeśli masz taką możliwość, na poczcie również włącz logowanie dwuskładnikowe.
Dzięki 😘
Witam, przed chwilą dostałem wiadomość od tego konta
prosba o zablokowanie
konto: magdaa_pl
@07elab Dzięki za zgłoszenie! Zablokujemy to konto 🙂
magda dziala: 1973magdaa_pl
@MiszaGdansk Dzięki! Zablokujemy to konto
mam podobnie od kont
Też od tego użytkownika dostałem informację na czacie żeby podać maila:
ja tak samo - ta sama osoba
@Cydao @35249198 @Client:48208032 @mizolda @MiszaGdansk Dziękujemy za zgłoszenia. Wskazane konta są już zablokowane.
Niestety kolejny oszust prosi o podanie adresu e-mail, proszę o zablokowanie: Client:104016759
@morgain1 Również to konto zablokowaliśmy.
witam, wystawiłem dysk na allegro lokalnie. zainteresowany napisał, żebym podał maila. za chwile dostałem w spam wiadomość o potwierdzeniu sprzedaży UWAGA przez swój bank. od razu mi coś zaśmierdziało baitem.
PO ZAAKCEPTOWANIU ZAMÓWIENIA ŻEBY ODEBRAĆ WPŁATE OD ALLEGRO GROUP NALEŻY POSTĘPOWAĆ ZGODNIE Z PONIŻSZĄ INSTRUKCJĄ!
1.KLIKNĄĆ "ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE" - PRZYCISK POTWIERDZENIA NA KOŃCU WIADOMOŚCI
2.ZNALEŹĆ I KLIKNĄĆ W PRZYCISK "ODBIERZ ŚRÓDKI"
3.WYBRAĆ SWÓJ BANK
4.ZWERYFIKOWAĆ SIĘ ZA POMOCĄ KONTA BANKOWEGO |
INFORMUJEMY, ŻE ZAMÓWIENIE MA BYĆ ZAAKCEPTOWANE W CIĄGU 3 GODZIN PO OTRZYMANIU MAILA Z INFORMACJĄ
coś takiego z linkiem bit.ly czy to jakiś nowy sposób wyłudzenia kasy ? bo śmierdzi na kilometr. ten ktoś sie upiera ze kupił poprzez allegro . |
Tak, to oszustwo. Na tym forum są setki postów na ten temat.
To oszust Niczego nie podawaj w nic nie klikaj bo stracisz pieniądze.