Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@ekoart dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry
W dniu dzisiejszym spotkałam się z taką wiadomością od potencjalnego kupującego. Mam podejrzenie co do wiarygodności tej wiadomości, ponieważ nigdzie nie rozpoczął się proces zakupu (żadnego powiadomienia). Bardzo proszę o pomoc. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Jasutin1995 To próba oszustwa. Nic nie odpisuj, niczego nie klikaj, nic nie potwierdzaj, bo stracisz pieniądze.
Bardzo dziękuję 🙂
@Jasutin1995 dziękuję za Twoje zgłoszenie. Konta obu osób, które napisały do Ciebie z taką prośbą już zablokowaliśmy.
@Snooper dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Kupujący czyli CLIENT 103983552 poprosił mnie o podanie adresu e-mail w celu dokończenia transakcji. Do tego pisał dziwną polszczyzną.
@gronek-g2 Nic nie podawaj, niczego nie klikaj, nic nie potwierdzaj, bo stracisz pieniądze. To próba oszustwa. Takie próby są tu zgłaszane nagminnie od dłuższego czasu i Allegro sobie z tym nie radzi. Nie są w stanie uchronić sprzedawców przed tego rodzaju oszustwami.
@gronek-g2 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@mi__lka dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Client:104111751 napisał dokładnie tą samą wiadomość przed chwilą
@adamgsm1 dziękuję za Twoje zgoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry. Czy allegro w jakiś sposób może zablokować linki od oszustów które przychodzą sprzedającym. Na AG są blokady konta. Dlaczego nie ma blokady żeby sprzedający nie otrzymał żadnego linka od oszusta
@Agent555 dzień dobry! Blokady, o których my tutaj piszemy dotyczą kont Allegro, nie kont na Allegro Gadane. Na czacie Allegro Lokalnie wyświetlamy informację, kiedy należy zachować ostrożność i filtrujemy podejrzane wiadomości, a każde takie konto blokujemy. Dział bezpieczeństwa pracuje nad rozwiązaniem tej sytuacji i rozwinięciem zabezpieczeń. Na razie bardzo dziękujemy za zgłoszenia takich wiadomości!
Trochę źle napisalem chodziło mi o blokady na allegro lokalnie nie na AG. Bardzo dziękuję za odpowiedź , pozdrawiam
Niestety nie miałam pojęcie, że oszuści znaleźli nowy sposób na wyłudzenia. Dostałam taka wiadomość z prośba o maila z konta poniżej i podałam maila. Potem na pocztę zaczęły mi przychodzić maile z linkiem do potwierdzenia sprzedaży
wiadomość z konta: JuliaKS1
potem taką samą prośbę o podanie adresu e-mail otrzymałam z konta: XkiS
Dzień dobry,
Chciałam się zapytać, czy to próba wyłudzenia pieniędzy?
Z rozpędu podałam swój adres email, a później uświadomiłam sobie, że przecież on nie jest chyba potrzebny.
Prośba o maila może być próbą oszustwa, nie klikaj w nic co przyjdzie na mail od tego "zainteresowanego".