Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@KryptoDziobak jeżeli używasz tego samego adresu i jakieś łatwe hasło to może. Najlepiej mieć uruchomione logowania dwuetapowe hasło + sms
Każde takie prośby należy zgłaszać do allegro np.na adres phishing@allegro.pl lub przez formularz
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Mam dwuetapowe z smsem + zmienilam hasło i adres email do konta też zmieniłam. To chyba wystarczy?
@KryptoDziobak Tak, to wystarczy. Dziękuję za Twoje zagłoszenie, zablokowaliśmy już to konto w naszym systemie.
Proszę o zablokowanie
Próba oszustwa, nic nie podawaj.
@skank_2005 Dzięki za zgłoszenie, konto zablokowane.
Dzień dobry,
Dzisiaj napisała do mnie osoba która napisała że jest zainteresowana jedną z moich ofert, ale że potrzebuje mój email żeby mogła kupić. Wysłałem tej osobie mój email. Niestety dopiero po napisaniu wiadomości zobaczyłem to:
Myślałem że jest to prawdziwa osoba, ale nie.
Niestety nie da się usunąć wiadomości, ale chyba ta osoba jeszcze nie zobaczyła wiadomości ode mnie. Nie wiem co mam teraz zrobić.
To jest zdjęcie z wiadomości:
A i nazwa tego użytkownika to: Client:104039432
Bardzo bym docenił jeżeli ktoś by jak najszybciej mi napisał mi co mam zrobić.
Dziękuję,
Konstanty
Postaniesz na maila link, to w nic nie klikaj. Próba oszustwa.
@m0le bardzo dziekuję za Twoje zgłoszenie! Dokładnie tak jak napisali @mdrogeria i @LEW433 samo podanie adresu e-mail nie wiąże się z konsekwencjami, ale bardzo prosze uważaj na wchodzenie w linki w wiadomościach e-mail, które otrzymasz.
Np. jakiś podejrzany formularz wpłaty, prośbę o podanie danych, informację o wysyłce towaru na drugi koniec świata itp.
Zablokowaliśmy już konto osoby, która do Ciebie napisała.
Witam, sprzedaję kilka przedmiotów i ciągle ktoś pisze do mnie że nie może kupić przedmiotu przez kup teraz i prosi o podania maila? Czy to oszustwo? Nikomu nie podaje oczywiście ale ciagle to się powtarza? Czy ktoś z Was też tak ma? Bo przecież Allegro ma mój mail wiec o co chodzi?
@lidkabeata Tak - wyszukiwarka na tym forum działa
Tak - to próba przekrętu
Tak - zgłoś to Allegro
Nie podawaj maili to próba oszustwa.
@lidkabeata Jest to próba wyłudzenia danych - nie podawaj proszę swojego adresu mejlowego. Możesz mi za to podać login konta, z którego wysyłano do Ciebie takie wiadomości
Dobry wieczór,
mam konta trzech osób, które są oszustwem i proszą o maila.
@karolinaswiercz Bardzo dziękuję za zgłoszenia - wszystkie konta zostały zablokowane.
Również proszę o zablokowanie
@artkubis @Client:45581162 @emphatic7 Dziękuję, te konta są już zablokowane w naszym systemie.
Kolejny:
@docent14 Dziękuję, to konto również jest zablokowane.