Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@ALECEZ Dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
Dzień dobry, u mnie kolejne dwa przypadki wyłudzenia adresu mailowego z kont Client:104076557 oraz NawrockiZbigniew
@dhu_zireael Dziękuję, oba te konta są już zablokowane.
@uri_biker Dziękuję, już działamy.
I kolejna: krysytna1995. Co się tu dzieje?? Co to za plaga? Zhackowali was???
na fb i **piiip** można znaleść ogłoszenia o prace gdzie szukają osob z "aktywnym kontem allegro" do "kampani socjologicznej " może stąd ich tak duzo 😛
Dostałam wiadomość z próbą wyłudzenia maila, dobrze że poruszacie ten temat bo już prawie się nabrałam.
@Emilova Dzięki za zgłoszenie! Konto jest już zablokowane
Witam dostałem wiadomość od
Cześć, chcę kupić, napisz na mój e-mail johnlaine99@gmail.com
wiem ze @ jest od oszusta bo już ten @ był ,tylko zgłaszam ")
Client:104078437 wlasnie poprosil mnie o adres e-mail, zeby umozliwic opcje kup teraz
@avancada Dziękuję za zgłoszenie 🙂 Konto zostanie zablokowane
Kolejne wymuszanie danych dzisiaj otrzymałam taka wiadomość
@AGAWA1980 Dziękuję, już działamy w tej sprawie.
Po wystawieniu przedmiotu otrzymałem wiadomość od kupującego następującej tereści:
od użytkownika - Client:52717823
Dzień dobry!
Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale proszą mnie o napisanie numeru telefonu sprzedawcy.
Proszę Pana podać swój aktywny numer telefonu.
a od użytkownika - stareq
Dzień dobry! Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale proszą mnie o napisanie e;maIa sprzedawcy. Proszę Pana podać swój aktywny e;maI adres.
CZY TO JEST NORMALNA SPRAWA I NALEŻY PODAĆ - CZY TO JAKIEŚ OSZUSTWO ????
Próba oszustwa, kupujący jak chce kupić to kupuje i płaci przez AF a nie kombinuje.
Tak, to jest oszustwo
jestem ciekawy w jakim celu jest pytanie o coś co jest widoczne na aukcji ? Czy Allegro nie powinno reagować na takie rzeczy? Gdzie należy zgłosić tą sprawę ?
Tu podać Login oszusta i moderacja zablokuje, od m-cy to trwa i nie mogą nic z tym zrobić, ale ostrzegają.
loginy podałem w pierwszym wpisie - czy dowiem się od obsługi Allegro że ci użytkownicy zostali zablokowani ??