Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@szaflarek30 nie widzimy obrazka, co tam jest?
@szaflarek30 To konto jest już zablokowane w naszym systemie, ale dziękuję za czujność.
@patiska-f Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy te konta.
Chciałbym zgłosić dwie próby oszustwa:
Client:104153700
Client:104155629
Ostatnio napisała do mnie osoba na allegro lokalnie z proźbą o kontakt na mailu podając go jako grafike. Wydaje mi się to oczywistym scammem, gdyż dokładnie ta sama wiadamości z tym samym emailem została już pare razy zgłoszona. Konto tej osoby:
Prosił bym o blokade tego konta przez moderatora. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:90793177 @don_alberto dziękuję za Wasze zgłoszenia! Zablokowaliśmy wskazane konta.
Od dłuższego czasu słyszymy o rosnącej liczbie oszustw na Allegro Lokalnie, ogólnie prowadzą do okradzenia naszych kont. Wymyślane są coraz to nowe sposoby wyłudzania naszych danych. W ciągu ostatnich kilku dni w styczniu 2022 miałam już cztery takie próby wyłudzeń na Allegro Lokalnie. Co dodatkowo mnie wkurza to fakt, że każda z tych osób, pisząc do mnie, miała już konto zawieszone na Allegro i oczywiście zarejestrowała się na Allegro mniej niż miesiąc wcześniej. Uważajcie - bądźcie czujni! Udostępniam screeny:
@Wiktoria164 dziękuję za Twoje zgłoszenia. Sprawdziłam każde z tych kont i blokada konta nastąpiła po wysłaniu do Ciebie wiadomości. Gdy blokujemy konto z powosu takich prób wyłudzeń uniemożliwiamy również wysyłanie wiadomości.
W dniu dzisiejszym otrzymałam identyczną wiadomość z prośbą o przesłanie adresu e-mail, w celu realizacji zakupu , od dwóch kolejnych oszustów:
Client:104194933
Client:104194464
W dniu wczorajszym otrzymałam identyczną wiadomość z prośbą o przesłanie adresu e-mail, w celu realizacji zakupu , od dwóch kolejnych oszustów:
Client:104194933
Client:104194464
Dzisiaj doszedł kolejny:
@Wiktoria164 Wszystkie podane przez Ciebie konta są już zablokowane, dziękuję za zgłoszenie.
Widoczna na zrzucie ekranu osoba prosi o adres email, uprzednio prosząc o wysłanie produktu poza opcjami allegro lokalnie. Cała prośba wydaje się być próbą oszustwa. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tak, to jest najprawdopodobniej próba oszustwa. Nawet przy wysyłce poza Allegro Twój emai nie jest mu potrzebny.
Niczego nie podawaj w nic nie klikaj bo stracisz pieniądze.To oszust.
@pesto319 Zablokowaliśmy to konto.
Otrzymałam taką wiadomość, rozumiem że jest to próba wyłudzenia danych przez oszustów. Proszę o zablokowanie tej osoby.
@patka491 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
tez się dałem nabrać 😞
prosze o zablokowanie łobuza
umyslnie napisał e-mail z błędem pewnie żeby automat nie wykrył
@Blaysed dziękuję za Twoje zgłoszenie! Łobuz zablokowany. Jeśli podałeś mu adres e-mail to bardzo proszę uważaj na wiadomości jakie otrzymasz na e-mail, unikaj klikania w linki otrzymane w wiadomościach.