Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Witam, otrzymałem taką wiadomość.
@sebastiankups dziękuję za Twoje zgłoszenie! Konto tej osoby jest już zablokowane.
czesc, dostalem wiadomosc na allegro lokalnie od kupujacego, ktory poprosil mnie o maila do finalizacji transakcji. Podalem z ciekawosci - potem przyszedl mail niby od Allegro z linkiem do przeslania danych, lacznie z numerem konta. Gdzie moge zglosic tego uzytkownika, aby zostal zablokowany?
@maciek_d_wawa Możesz zrobić to tutaj, dlatego podaj mi proszę login tego użytkownika. Zajmiemy się tym.
Zagłaszam następnego oszusta:
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Client:104236739: "Dzień dobry. Kup Teraz wymagane jest podanie twojego maila. Jaki mam wstawić?"
Jeszcze takie coś było w wiadomości. Co to za druk? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Odrazu Im Podajcie Nazwy Moderatorą Oni Zablokują Im Konta I Będzie Po Sprawie Jak Dostajecie Taką Wiadomość Odrazu Zgłaszajcie Tu Albo Formularzu Zgłoszenia Kupującego W Allegro Pozdrawiam
@deszcz33 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy wskazane konto. To podrobiona wiadomość, jeśli podałeś tej osobie swojego e-maila uważaj proszę na wiadomości z podejrzanymi linkami i nie podawaj swoich danych w formularzach przesyłanych tą drogą.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Zgłaszam następnego oszusta: "
@deszcz33 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Na pewno kupujący nie potrzebuje Twojego adresu e-mail, a takie prośby służą wyłudzeniu danych.
@fiko11 nie jest to normalne. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby sfinalizwoać transakcję. Zablokowaliśmy konto osoby, która do Ciebie napisała. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Mam to samo, nawet dwa razy bo jak noob z rozpędu podałem maila 😛
@SmolarczykS7 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Oba konta są już zablokowane.
Dzień dobry. Identyczna sytuacja z konta
Z zaskoczenia podałem email, ale potem coś mnie tknęło i zacząłem szperać w Internecie i trafiłem na ten wątek.
@omcmentat dziękuję za Twoje zgłoszenie! Dobrze, że nie kliknąłeś w link, samo podanie e-maila jeszcze nie niesie konsekwencji, a podane konto już zablokowaliśmy.
Proszę uważać to oszustwo wczoraj kupiono ode mnie sukienkę z prośbą o e-mail dziś blokowałam kartę był bardzo wiarygodny zakup.
Tak, wygląda to bardzo wiarygodnie, szczególnie jeżeli nie korzysta się z Allegro Lokalnie zbyt często. Na szczęście po podaniu maila skapowałem się, że to może być oszustwo i nie klikałem już w linka, którego mi podesłał do "powierdzenia zakupu".
@polna57200 dziękuję za Twoją wiadomość. Konto osoby, która poprosiła o Twojego e-maila jest już zablokowane.
Proszę o zablokowanie tego użytkownika, to najprawdopodobniej oszust. Dostałam taką wiadomość od niego. Email nie jest wymagany... @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_