Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Witam,mam kilka rzeczy wystawionych na allegro.Mam dużo obserwowanych i wciąż dostaje od potencjalnych kupujących wiadomość że potrzebują mojego adresu email aby sfinalizować transakcje.Czy to możliwe że KAZDY O TO PROSI?może mam z kontem nie tak?
@Ewelinusia88 kupujący nie potrzebują Twojego e-maila, aby sfinalizować zakup na Allegro Lokalnie. Takie wiadomości mają na celu wyłudzenie danych, dlatego bardzo proszę nie podawaj go, a jeśli już to zrobiłaś, to nie wchodź w wiadomości wysyłane na Twój adres e-mail. Czy możesz podać loginy osób, który wysyłały do Ciebie takie wiadomości?
Hej, właśnie dostałem taką wiadomość na allegrolokalnie od Client:104560612
@ArturPytelewski bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dokładnie taka sama sytuacja jak powyższe tyle że nie podałem maila więc nie znam numer u użytkownika
Mam jedynie numer telefonu
+48 504 542 749
@BRT80, dziękuję Ci za to zgłoszenie wyłudzenia - przekazałam je w odpowiednie ręce.
witam, chciałbym zgłosić chęć wyłudzenia adresu e-mail przez :
podaje treść: Dzień dobry, chciałam kupić przez inpost allegro. Ale otrzymała wiadomości, że muszę wskazać majl. Proszę napisać majl, abym mógła zorganizować dostawę. Dziękuję 🙂
Proszę o sprawdzenie klienta.
@wiaterw, dzięki za zgłoszenie. To konto jest zablokowane.
Zablokujcie proszę:
Client:104585451
Wiadomość:
Cześć. Czy Twoja reklama jest nadal aktualna? Allegro-online prosi o podanie adresu mailowego pocztą, proszę o przesłanie adresu mailowego, kupię z potwierdzeniem, bardzo dziękuję Zufia. 😉
@holecka, zablokowaliśmy to konto. 🙂
To dostałam dziś.
@ulka_19 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Cześć
Chciałbym zgłosić próbę wyłudzenia adresu e-mail
@gosiamarysia Dziękuję za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
Osoby o następujacych loginach:
Client:104606641
Client:104605214
Client:104603880
proszą o podanie adresu email do finalizacji transakcji bądź potwierdzenie w podejrzanej wiadomości email transakcji.Proszę o ich zablokowanie.
@marta4513 Dzięki za zgłoszenie, zablokujemy te konta.
czy allegro może zablokować konto oszusta, który próbował wyłudzić moje dane bankowe?