Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
reginakorczak72
Client:104836513
Client:104859120
Client:104955255
Client:105009784
To już zaczyna się robić nudne.
Chyba trzeba zakończyć sprzedaż na allegro...
@Matt_1102 Wszystkie podane przez Ciebie konta są już zablokowane.
Witam, prawdopodobnie na 99,9% to oszust/ka. Proszę zablokować tego użytkownika. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
@filleski, dzięki za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
@grzegorz-czarnik, to konto jest już zablokowane.
Client:105035207
Również prosił o adres e-mail
Mnie również poproszono o email i niestety wysłałem, mogą to do czegoś użyć?
@wojtek32121 Prawdopodobnie przyjdzie do Ciebie wiadomość o sprzedaży. Mejl będzie wyglądał podobnie do komunikatów wysyłanych przez Allegro, dlatego zachowaj ostrożność. Nie klikaj w linki obcego pochodzenia i pod żadnym pozorem nie loguj się do swojego banku przechodząc do niego bezpośrednio przez te linki.
Też mam 3 takich ancymonów z Allegro Lokalnie
Z kolei
Witam, robie już zakupu za pośrednictwem Kup teraz, ale serwis prosi o podanie adresu e-maila sprzedaw'ca w celu sfinalizowania transakcji. Prosze podac mi e-mail
Pozdrawiam
Nie sprzedaję często na Allegro Lokalnie, dlatego chciałem też podziękować za to ostrzeżenie przy wiadomościach:
Przydało się 🙂
@TheKarsch Cześć 🙂 Na jednym z tych kont doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy. Dzięki wielkie za zgłoszenie!
jak w tytule, wyslany zrzut ekranu i tekst:
"Dzień dobry, czy mogę skontaktować się z Państwem w celu uzyskania pomocy? ponieważ nie mogę złożyć zamówienia, proszę o podanie adresu e-maliowego sprzedawcy, abym mógł dokonać płatności, najlepiej pozdrawiam."
@marcin_pe Dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
próba wyłudzenia z numeru telefonu +48 722707092, proszę uwazać, probuja uzyskać email i podsyłają fałszywe linki
@marcin_pe allegro zajmie się blokowaniem użytkowników (jak podasz login owego allegrowicza) a ty lepiej zajmij się usuwaniem z opisu ofert linków prowadzących do innych sklepów 😀 i poczytaj jak założyć firmę
nie rozumiem co to za glupie sugestie?, nie znam loginu tutaj bo kontakt byl tylko przez whatsup. mam dzialanosc gospodarcza ale nie sprzedaje w celach zarobkowych tylko sprzedaje sprzet ktory juz mi nie jest potrzebny, wiec nie potrzebuje konta firmowego allegro. Linki w opisie są tylko do poszerzenia wiedzy na temat produktu.
Inna sprawa Client:44052296 nie jesteśmy na TY.
Pozdrawiam
nie rozumiem co to za glupie sugestie?, nie znam loginu tutaj bo kontakt byl tylko przez whatsup. mam dzialanosc gospodarcza ale nie sprzedaje w celach zarobkowych tylko sprzedaje sprzet ktory juz mi nie jest potrzebny, wiec nie potrzebuje konta firmowego allegro. Linki w opisie są tylko do poszerzenia wiedzy na temat produktu.
Inna sprawa Client:44052296 nie jesteśmy na TY.
Pozdrawiam
@marcin_pe Dziękuję za Twoją czujność i chęć ostrzeżenia innych, ale żebyśmy mogli jakkolwiek zadziałać w tej kwestii potrzebujemy loginu danego użytkownika.
Czyli nie warto wklejac numerow telefonow ktore się ewidentnie kontaktują w celu wyłudzenia zeby ostrzec innych? jakby mialbym login to bym go wkleił rowniez.
Następny Client do zablokowania wymuszający podania e-maila
Client