Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ kolejne próby oszustwa z kont Czeslaw1Morawski oraz Client:104047102
@dhu_zireael Bardzo dziękuję za zgłoszenie. Oba konta zostały zablokowane
@Bethezen dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Kupujący prosi o podanie mojego maila, to chyba próba wyłudzenia.
Nie podawaj, próba oszustwa.
@artkubis Tak, ktoś ma ochotę wydoić twoje konto z pieniędzy. 🙂
@artkubis Jest to próba wyłudzenia danych. Nie podawaj swojego mejla, kupujący tego nie potrzebuje. Konto, z którego się z Tobą kontaktowano, zostało już zablokowane.
Dziękuję
Dzień dobry, to chyba następna próba wyłudzenia?
@artkubis dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dziękuję.
Po raz kolejny ktoś chce adres mailowy kilka chwil po wystawieniu przedmiotu.
"Dzień dobry, próbuję zapłacić przelewem , ale muszę podać adres pani e-mejI @, aby wysłać etykietę i potwierdzenie, proszę o przesłanie @wp.pl pocztę, pozdrawiam, Jeśli jest to nadal aktualne"
Może jakaś pomoc dla sprzedających w postaci przycisku wysyłającego taką konwersację do Allegro z poziomu wiadomości. Jeśli nie da się tego dziadostwa wyplewić to może ułatwić zgłaszanie tego typu praktyk jednym kliknięciem z poziomu czatu ? Bo pisanie wiadomości na forum po raz kolejny jest dość męczące.
@TRepson Bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy już to konto w naszym systemie.
Super. A co z ułatwieniem zgłaszania z czatu ? Będzie ? Nie da się? A może jakiś bot który będzie odsiewał takie wiadomości ?
Pozdrawiam.
Rafał
Witam, dostałam wiadomość o podaniu swojego adresu email. Co powinnam zrobic jeśli podalam?
@KryptoDziobak na pewno nie otwierać żadnych linków ani stron we wiadomościach email, które dostaniesz od niewiadomych nadawców. Podanie adresu może spowodować wysyłanie do Ciebie wiadomości, którymi mogą chcieć wyłudzić twoje dane.
Podaj login kupującego, który do Ciebie napisał to allegro go zablokuje.
dziękuję, login tej osoby : kanda1992.
A dzięki temu że ma email może włamać się na moje konto?
@KryptoDziobak jeżeli używasz tego samego adresu i jakieś łatwe hasło to może. Najlepiej mieć uruchomione logowania dwuetapowe hasło + sms
Każde takie prośby należy zgłaszać do allegro np.na adres phishing@allegro.pl lub przez formularz
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Mam dwuetapowe z smsem + zmienilam hasło i adres email do konta też zmieniłam. To chyba wystarczy?