Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@renata2010_2010 Tak to próba oszustwa, samo podanie maila w niczym Ci nie zagraża ale może przyjść link w który masz kliknąć i wtedy możesz być oszukanym.
@renata2010_2010 kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby kupić przedmiot. Dobrze, ze zachowałaś ostrożność, czy możesz podać login osoby, która wysłała do Ciebie taką prośbę?
Witam. Mam podobne zapytania od takich "klientów", treść email podobna
"Witam, chcę kupić z dostawą na Allegro Potrzebuję Twojego mailow do potwierdzenia"
Do zablokowania konta
I jeszcze jeden
Następny.
Jest korespondencja poprzez Allegro, nie widzę konieczności podania adresu email, oszuści.
@mst2000 Cześć! Dobrze, że zachowałeś ostrożność, nie ma konieczności podawania adresu mejlowego, to próba wyłudzenia danych. Oba konta zostały już zablokowane. Dzięki za sygnał 🙂
Dostałem dzisiaj taką wiadomość: "Witam, bardzo podobał mi się wasz produkt, jeśli wszystko pasuje do opisu, jestem gotów zamówić go przez dostawę, będę potrzebował waszego meila do tego. Bardzo dziękuję. :)"
@piotr-m1971 wyłudzenie, olej wiadomość, a jak podałeś maila to nie loguj się w podany link bo stracisz kasę z konta bankowego 🙂
Domyślam się. Napisałem żeby może zablokowali konto domniemanego oszusta.
@piotr-m1971 Jest już zablokowany 🙂
@piotr-m1971 Dziękuję za sygnał, zablokujemy to konto
Kolejny oszust. panefka. Tekst ten co zawsze, by podać maila
Kolejni oszuści
Client:105664320
Client:105664655
Proszę o interwencję również tutaj, aby ktoś się nie złapał na tego "zakupa".
Dostałem taką wiadomość od tego kupującego Client:105081504-
Cześć, wystąpił problem podczas zakupu, musisz podać mnie swój majl, napisz do mnie, a ja wypełnię i opłacę zamówienie
Mi się wydaje to może być oszustwo
Nie może, tylko z całą pewnością oszustwo.
Mam nadzieje moderatory użyją miar.
@Dohtor777 dziękuję za Twoje zgłoszenie. Dobrze, że zachowałeś ostrożność. Zablokowaliśmy to konto.
@Client:100799098 dziękuje za Twoje zgłoszenie! Na koncie doszło do włamania. Już je zabezpieczyliśmy.