Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@norson01 Bardzo dziękuję za zgłoszenie. Wszystkie podane przez Ciebie konta zostały zablokowane.
Wstawiam parę przykładów wiadomości które otrzymałem.
Witam, robie j'uż zakupu za pośrednictwem K'up teraz, ale serwis prosi o podanie ad'resu e-maila sprzedaw'ca w celu sfinalizowania transakcji. Prosze podac mi e-mail Pozdrawiam.
@norson01 po co kolejny wątek ?
tu masz więcej przykładów https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/czy-kupuj%C4%85cy-potrzebuje-m...
🤣
@norson01 Cześć 🙂 Nie odpowiadaj proszę na takie wiadomości - kupujący nie potrzebują Twojego adresu mejlowego, żeby dokończyć transakcję. Takie konta są blokowane.
Witam czy można coś więcej zrobić w przypadku oszustwa na allegro lokalnie chodzi o to że wystawiłem pewien przedmiot i po paru minutach dostałem e-maila niby od allegro w którym teraz już to wiem oszust prosi o podanie maila i ja sprzedając podałem tego maila z tego powodu że nigdy nie wystawiałem nic na allegro i co najgorsze podał mi jakieś dane na które miałem wysłać rzekomy przedmiot i co jeszcze najgorsze napisał na czacie przez pocztę że zachwile przyjdzie potwierdzenie płatności i będzie trzeba kliknąć rzeby uzyskać pieniądze i co jeszcze najgorsze kliknolem w ten link i podałem własne poufne dane takie jak dostęp do kąta oczywiście już Kato całkowicie w banku zablokowane ale moje pytanie jest takie czy ktoś zrobił tak samo jak ja to uczyniłem i czy można w tym przypadku coś więcej zrobić.pozdrawiam
Powinieneś napisać tutaj nick allegro tego kogoś kto próbował cię oszukać, aby moderatorki mogły zablokować tego "użyszkodnika"!
@norson01 Nie jeden nabrał się na to, już były takie przypadki opisywane, zmień dane do konta co by Ci nie wyczyścili a na przyszłość, zakup jest zawsze opłacany przez allegro i kasa pojawia sie tuhttps://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ w innym przypadku nie wysyłaj 🙂
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kolejny do kolekcji zablokowanych: Client 105733152 😉
@Client:77193018 dziękuję za Twoje zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
Kupujący chce moje dane i email aby niby dokończyć zakup...
@Kachas1990 możesz takie wiadomości zgłaszać do Allegro
@Kachas1990 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ W dniu dzisiejszym otrzymałem taką wiadomość od
Już zaczynają nie jako klient coś tam tylko wymyślają mendy nazwy jakieś. Proszę o blokadę tego oszusta.
@bombel1305 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Agent555 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto jest już zablokowane.
Zgłoszenie oszusta