Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@koczwipl dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Wystawiłam na allegro lokalnie przedmiot. Oczywiście jakiś client napisał mi,że potrzebuje mojego maila do sfinalizowania zakupu. Podałam (o ja głupia ) tego maila. Ale już wtedy jak kliknelam wyślij zrozumiałam, że to oszustwo. Na maila przyszły i dwie wiadomości i linkami ,oczywiscie w nic nie kliknelam, wiadomości usunęłam. Czy jestem bezpieczna ?
@katolmat3 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto. Nie martw się samo podanie adresu e-mail nie niesie jeszcze konsekwencji. Najważniejsze, że nie kliknęłaś w linki przesłane w e-mailu ani, że nie podałaś żadnych danych wrażliwych.
Dziękuję serdecznie! Będę spala spokojnie 🥵
@smirko01 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Oba konta są już zablokowane.
U mnie podobnie, 3 różne wiadomości w przeciągu kilku godzin odnośnie podania adresu email. Nr klienta: 107176985, 107180520, 107179594.
U mnie dwie próby wyłudzenia adresu email:
@koty1969 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy wskazane konta.
proszę równiez o zablokowanie kont:
ilona028
Client:46232739
Client:107180520
i Client:107179594 - maile o podobnej treści czyli z prośba o podanie adresu e-mail
@jeune1 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Podane konta zostały zablokowane lub zabezpieczone. Z wyjątkiem konta Ilona028, sprawdziliśmy, że na tym koncie nie było podejrzanych działań, natomiast do Ciebie pisała ilona0282 i to konto zostało już przez nas zabezpieczone.
próba oszustwa
Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE
@Karitczew dziękuję za Twoje zgłoszenie! Wobec wskazanych kont podjeliśmy już odpowiednie działania.
@annkra001 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Wszystkie trzy wskazane konta są już zablokowane.
Kilka godzin po wystawieniu mojego pierwszego przedmiotu na sprzedaż, otrzymałam 3 wiadomości z prośbą o wysłanie mail. Jednej osobie wysłałam, dzień później dostałam kolejną wiadomość od innego użytkownika, którego nie podawałam mail oraz minutę wcześniej-maila niby z allegro od allegro.pl a nie allegro tak jak reszta maili. Był tam link i instrukcja jak należy zwerryfikować płatność przez stronę swojego banku. Masakra.
Użytkownicy którzy poprosili o maile to> dopkins88 (to ten użytkownik wysłał mi maila), jurgen74, Client:107185822, Client107171239
@leon1519 dziękuję za Twoje zgłoszenie. Dwa konta zostały już zablokowane, pozostałe dwa zostały zabazpieczone.
Cześć,
Chyba kolejne konto do zablokowania
@koczwipl dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
OSZUSTWO wyludzenia adresu email i danych bankowych
2 konta braly udzial w oszustwie
nie mam pojecia jak to sie stalo ale oszukali mnie. ide na policje z tym