anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kupujący potrzebuje mojego e-maila lub numeru telefonu na Allegro Lokalnie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Martuszka89
#7 Wielbiciel#

Screenshot_2021-10-08-20-06-23-851_pl.allegro.jpg

 Cześć, czy to oszustwo? 

oznacz moderatorów
9 910 ODPOWIEDZI 9 910
xanga
#8 Zapaleniec#

Bez tytułu.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@xanga Konto zostało zabezpieczone, dzięki za sygnał 🙂 

oznacz moderatorów
Client:102913883
#8 Zapaleniec#

Witam. Przepraszam, że włączam się do tego wątku , ale jestem tu nowa i nie wiem jak się przyłączyć do tego problemu. 

Identyczną wiadomość dostałam dziś z konta KONSEKI a wczoraj z konta Sebczak i jak głupia podałam adres e-mailowy, dopiero teraz doczytałam , że to oszustwo.

oznacz moderatorów
agrutko
#8 Zapaleniec#

Nic się nie stało, jeśli podałaś adres email. Gorzej jak otwarłaś maila co przyszedł chwilę później, z linka w treści otworzyłaś stronę upodobnioną do strony banku i tam podałaś swój id, pesel i kod do aplikacji bankowej. Wtedy powinnaś natychmiast zadzwonić do banku i zablokować dostęp do bankowości elektronicznej.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:102913883 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Napisałaś w dobrym miejscu 🙂 Wskazane konta zostały już przez nas zabezpieczone. Samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, ale uważaj proszę na wiadomości e-mail jakie dostaniesz, pamiętaj, że nie musisz potwierdzać zamówienia na Allegro Lokalnie i takie wiadomości możesz zignorować albo przesłać za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
B3NG4L
#7 Wielbiciel#

Witam,

Wiadomości na allegro lokalnie z ostatnich dwóch dni na załączonym zrzucie ekranu

W sumie 5 kont, ale dwa chyba już się powtórzyły wcześniej.

allegro lokalnie.jpg

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@B3NG4L dziękuję za Twoje zgłoszenie! Większość wskazanych kont jest już zablokowana lub zabezpieczona. Jedno, na którym jeszcze nie podjęliśmy działań już zgłosiłam do weryfikacji. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
MAGIC8281
#7 Wielbiciel#

Otrzymałem wiadomość o chęci zakupu wystawionego przedmiotu, aby przesłać adres e-mail "celem dokonania zakupu" po czym zostałem okradziony ze środków z rachunku bankowego. A wszystko wyglądało tak prawdziwie. Koniec z Allegro Lokalnie żadnej pomocy nie otrzymałem od nich, dramat nie polecam, lepsze jest **piiip**

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@MAGIC8281 Cześć. Wiadomość którą otrzymałeś na mejla prześlij nam na phishing@allegro.pl - zablokujemy tę stronę. Całą sprawę możesz zgłosić na policję. 

oznacz moderatorów
Pauliszen
#1 Nowicjusz#

Czy to oszustwo?

Kupujący prosi o maila.

Nike wyludzacza: Bella_33

oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor#

Tak to oszustwo. Nie podawaj.

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Pauliszen Cześć. Jest to próba wyłudzenia Twoich danych. Zgłoszone przez Ciebie konto zostanie zabezpieczone. Wielkie dzięki za sygnał! 🙂 

oznacz moderatorów
dampnsk
#7 Wielbiciel#

Proszę o zablokowanie użytkownika TomGRUSZCZ, udaremniona próba oszustwa, wysyła mail prośbą o potwierdzenie sprzedaży z domeny zohomail.in, zaś płatność cały czas widnieje w statusie oczekująca.Screenshot_2022-09-15-22-24-40-44_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@dampnsk Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zabezpieczone. Mejla, którego dostałeś, prześlij nam proszę na phishing@allegro.pl (skorzystaj proszę z opcji "przekaż dalej").  Zablokujemy stronę. 

oznacz moderatorów
EskamXD
#7 Wielbiciel#

użytkownik "swinoga1" również prosił o maila, proszę o zbadanie tej osoby 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@EskamXD Dziękuję za sygnał, to wygląda na włamanie. Zabezpieczymy to konto. 

oznacz moderatorów
Kszyrztow22
#2 Obserwator#

Kszyrztow22_0-1663336297493.png

oznacz moderatorów
Kszyrztow22
#2 Obserwator#

Kszyrztow22_1-1663336338801.png

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Kszyrztow22 Bardzo dziękuję za zgłoszenia, konta zostaną zabezpieczone. 

oznacz moderatorów
konstanty
#7 Wielbiciel#

Również wyłudzono ode mnie email z konta Client:97027659

oznacz moderatorów