Cześć, czy to oszustwo?
@_HolaOla_ czy jest możliwość uporządkowania tego tematu? Albo inne rozwiązanie systemowe do zgłaszania wyłudzenia maila, albo numeru telefonu? Wczoraj dostałem kolejną taką wiadomość. Jedyna opcja zgłoszenia kolejnej próby wyłudzenia to "odpowiedź". Nie chcę powiadamiać autora tematu, albo ostatniej osoby, która tu odpowiedziała, wolałbym żeby to od razu trafiło do moderacji.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Żeby było śmiesznie, sam sobie "odpowiadam" wysyłając screena z próbą wyłudzenia
@szymon_jank Dzięki, na tym koncie doszło do włamania, ale już je zabezpieczyliśmy, więc wszystko jest w porządku.
@szymon_jank Nie, nie ma innej możliwości niż odpowiedź w tym wątku. Ewentualnie możesz rozpocząć nowy wątek, oznaczyć nas, a my połączymy z tym właściwym.
Mam nadzieję, że już jest zablokowany ale ok. To moje zrzuty ekranu
@blobusia Dziękuję, zajęliśmy się już wszystkimi kontami, które wskazałaś.
I super 🙂 😁 To nie przeszkadzam i miłego dnia życzę 🙂
@blobusia Dziękuję, my również życzymy dobrego dnia i polecamy się na przyszłość 😉
Dwa konta wysłały prośbę o email:
Zgłaszam kolejne konto wołające o email: ewelinaa_k
Ps. Może by dodać jakiś guzik w oknie wiadomości żeby raportować takie podejrzane treści z automatu?
@Helmutron, na to konto ktoś się włamał. Już je zabezpieczyliśmy. 🙂
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Drodzy moderatorzy, wiele osób zgłasza problem próby wyłudzeń i pyta o bardziej systemowe rozwiązanie w kwestii zgłoszeń tego typu praktyk. Może jednak warto byłoby "przycisnąć" informatyków, szefów czy inne osoby w firmie szczególnie wrażliwe na dobro klientów i dać klientom konkretne techniczne rozwiązanie. Jak na razie od miesięcy ręcznie blokujecie konta (wielkie dzięki, bo to praca zapewne mocno frustrująca), a ilość stron i zgłoszeń jest dla zgłaszającego klienta deprymująca. Wątkowanie zgłoszeń - jeśli komuś odpowiadacie i rozwiązujecie jego problem to przecież inne osoby nie będą się "przebijały" przez prawie 300 stron wątku, żeby tę odpowiedź znaleźć, co skutkuje tym, że piszą kolejny post i wątek puchnie. Da się to uprościć ?
@NoNaPeWnO, jedno z kont zablokowaliśmy, na drugie ktoś się włamał. Dzięki za zgłoszenie!
Client:77297228,
próba wyłudzenia maila starym zrzutem ekranu
Zgłaszam kolejne konta (niektóre próby wyłudzenia maila są sprzed kilku-kilkunastu dni, ale nie reagowałem, dopóki nie trafiłem na to forum):
- dimitri5
- Mari-age
- longermarcin89
Proszę o interwencję.
@zaggio, zabezpieczyliśmy te konta. Dzięki za zgłoszenie. 🙂
@jsjdk, tu ktoś się włamał. Dzięki za zgłoszenie.
Witam, u mnie było to samo, użytkownik Bella_033 (Izabela Borkowska).