Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@kasia_0502 konta osób, które wysłały do Ciebie takie prośby już zablokowaliśmy! Dziękuję za Twoje zgłoszenie. Gdyby taka sytuacja się powtórzyła to wystarczy, że podasz tutaj na forum login osoby, od której otrzymałaś taką wiadomość.
iskiera8 prosi w wiadomości prywatnej o podanie e-maila w celu finalizacji zamówienia
alibaba34 również prosi o podanie moich danych jak to pisze "majora" 😅
@Lachonyy dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy oba te konta.
@GuapoChico dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Witam wystawiłam przedmiot i odezwał się kupujacy z prośba o podanie maila bo chce zakupić przez Allegro paczkomaty czy ktoś się spotkał z takim czymś ? Pozdrawiam serdecznie
@Kindziorek2505 Niczego nie podawaj > to próba wyłudzenia twoich danych > podaj nick tego klienta, to go moderacja zablokuje @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Kindziorek2505 nie podawaj proszę e-maila tej osobie. Na tym koncie doszło do włamania, zostało już przez nas zabezpieczone.
Po raz pierwszy wystawiłam rzeczy na Allegro Lokalnie i dostałam pytanie od ''kupujących" o mój nr telefonu.
Czy to jest forma oszustwa ?
i następna wiadomość
Nie potrzebuje to próba oszustwa, nie podawaj.
@anna16051977 nie potrzebuje. Dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy te konta.
Witam, dziś otrzymałem poniższą wiadomość od użytkownika Lambert:
natomiast na maila przyszło mi że mam wiadomość (tą samą) od Tetr0x:
Wygląda to jak jakieś włamanie na konto i próby wyłudzenia danych od innych. Uważajcie.
@_czarnY85 dziękuję za Twoją wiadomość, podane konta są już zabezpieczone.
Prośba o podanie nr telefonu, jest w ogloszeniu, dostalam smsa z fałszywym linkiem, proszę zablokować oszusta @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@1Milek dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Kupujący poprosił mnie o nr telefonu, ja nieopatrznie go podałam, Czym to grozi ?
Gdzie mogę wnioskować o zablokowanie konta użytkownika ?
@paulis_p tutaj zamieść wiadomość i login kupującego . Najlepiej jako zrzut z ekranu.
@paulis_p "Czym to grozi ? "
To grozi rozmową telefoniczną, może być poważny problem na przykład propozycja randki 😂
Zasada jest taka, że nie należy klikać w żadne linki dosyłane przez nieznajomych ale już zwyczajną rozmowę można odebrać. No i uważać żeby nie dawać się oszukać.