Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Client:46790847 Nie reagować! To próba wyłudzenia.
Dzięki!
@Client:46790847 dokładnie, bardzo dobrze, że zachowałaś ostrożność. Dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam, próba oszustwa podczas sprzedaży na Allegro Lokalnie, klient twierdzi że potrzebuje mojego maila do dokonania zakupu "kup teraz". Próba została dokonana z 3 różnych kont :
marcinmike78
Marcin-MK
monda_
@radekgibek Dziękuję za sygnał, jest to próba wyłudzenia danych. Nie podawaj swojego mejla, a jeśli to zrobiłeś, to uważaj proszę na podejrzane wiadomości, które mogą przyjść na Twoją skrzynkę i unikaj klikania w nieznanego pochodzenia linki 🙂
Kolejne próby wyłudzenia danych allegro i allegro lokalnie, dokonane z kont ilobon i
@radekgibek dziękuję za Twoje zgłoszenie! Oba konta są już zabezpieczone.
Witam wszystkich mam taką samą sytuacja co u innych próba oszustwa. Oczywiście nie podawałem emaila. Rzuciłem w niego mięsem ale niestety wiadomości z wulgaryzmami są blokowane 😉
Client:114863236
"Dobry wieczór potrzebuję twojego @"
@Grzesiek-GoGu_O Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
Client:114863430 poprosił o maila, bo nie może zakupić produktu. Gdy podałam mu maila nie związanego z kontem. Poprosił o weryfikację z linka wysłanego na maila, który podałam, bo bez tego sprzedaż nie zostanie zaakceptowana. Czy to oszustwo? Mogę prosić o zablokowanie użytkownika?
Na razie jest to próbą oszustwa a oszustwem się stanie jak mu podasz swoje dane i straciszkase z konta. Nic nie podawaj.
@Skwiot75 tak to próba wyłudzenia Twoich danych, dlatego nie podawaj proszę żadnych informacji o sobie i nie klikaj w żadne linki, które otrzymałeś od tego użytkownika. Czy możesz pokazać mi zdjęcie lub zrzut wiadomości, którą dostałeś od tej osoby?
I do tego dwa zrzuty.
@Skwiot75 dziękuję, już działamy w sprawie tego konta.
@_HolaOla_ a co z moim ogłoszeniem? Zostało przeniesione do sekcji zakończone. Można je jakoś przywrócić czy trzeba dodać ponownie?
@Skwiot75 za 5 dni wznowi się automatycznie lub możesz wystawić nową ofertę już teraz.
Nie trzeba ale jak chcesz to możesz wystawić od nowa a tam wyłączyć automatyczne wznawianie.