Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Hejka czy to normalne że kupujący podczas kupowania na allegro przedmiotu ode mnie za sporą sumę(~400zł) otrzymał taką informacje? czy to jakiś nowy nie znajomy mi sposób na oszustwo osobiście nie miałem nigdy takiej sytuacji email podałem ale nie wiem czy postąpiłem dobrze
Kupujący nie potrzebuje maila do zakupu, tak działają oszuści.
czyli to fake osoba i tylko mi zdjęła ogłoszenie tak? bo rozpoczeła niby płatność i deklaruje że skonsultuje sie z obsługą klieta oraz czy po podaniu tego adresu coś mi grozi?
Samego maila nie grozi, powinien przyjść mail zwrotny z linkiem a wówczas może grozić.
Hejka @binqugsm! To jest próba oszustwa. Dziękuję za zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
Samo podanie e-maila nie niesie jeszcze konsekwencji, ale uważaj proszę na e-maile jakie teraz otrzymasz - dziwne liki, formularze gdzie trzeba podać wrażliwe dane.
Witam
Coś takiego mi się przytrafiło
Dziękuję i pzdr... Piotrek
@piotrekosin obrazka do momentu zatwierdzenia przez moderację nie widzimy. Ale jeżeli to wiadomość od kupującego o konieczności skanowania lub podawania danych to próba oszustwa.
Przytrafiło, co? obrazka nie widzimy.
@piotrekosin tak, to próba oszustwa. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila na Allegro Lokalnie,
Dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
U mnie też kupujący chciał maila. To klient 120991745. Rozpoczął płatność 22.05.2024 o 16.02 i do te
Zapewne próba wyłudzenia danych ,choć jeszcze obrazków nie widać ale czuć na odległość.
@Adam_Majcher2 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Mam to samo. Klient 120992735 prosi o mail dla okonczania zakupu.
@Client:49681195 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Gagatek coś ode mnie chce i wrzuca w załącznik, prośba o akcję
@Client:52660124 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
A jak teraz zrobić, żeby niezakupiony przez oszusta mój produkt znów się pojawił na stronie?
@Client:49681195 nieopłacone zamówienie wznowi się automatycznie po 5 dniach. jeśli nie chcesz czekać, możesz ponownie wystawić ofertę, tylko pamiętaj proszę wyłączyć automatyczne wznowienie. Na 24h przed planowanym wznowieniem, otrzymasz powiadomienie e-mail.
Dzień dobry, proszę o zablokowanie użytkownika o nicku: client:117021850
Pod pozorem kupna prosi o adres e-mail, na który wysyła potwierdzenie sprzedaży.
Dzien dobry, dostalam wiadomość która wydaje mi się podejrzana, te bezpośrednie zwroty plus pisanie w męskiej osobie gdzie na allegro widnieje jako Gabriela mnie zastanawiają, czy można zweryfikować tego użytkownika na allegro lokalnie? ivirafael7
Z gory dziekuje