Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Flinix możesz tutaj, pokaż mi tylko proszę tę wiadomość wraz z informacją o nadawcy.
Witam,
osoba prosi o podanie adresu e-mail-sprzedawcy, ponieważ nie może dokończyć zakupów. Ponadto wysyła mi screeny całej tej sytuacji. Na 99% oszustwo, więc będę wdzięczny za sprawdzenie konta.
Tak, oszustwo.
@Client:114327189 Dzięki za zgłoszenie! Na wskazanym koncie doszło do włamania. Już zostało zabezpieczone.
Dzień dobry,
Próba wyłudzenia danych:
Dzień dobry @CyriC! Dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry. Czy to próba wyłudzenia danych ? Dostałem wiadomość na allegro od użytkownika Client:106859734
Dzień dobry,
Huawei P20 PRO twilight 6/128 GB 100% sprawny. Ładny stan. KOMPLET
W załączniku przesyłamy dokument zakupu o numerze PA 258538/16/2024 .
Dokument w formacie PDF.
(do otwarcia wymaganie jest posiadanie zainstalowanego oprogoramowania typu AcrobatReader lub innego otwierającego pliki tego typu).
Dzień dobry @tomiii3! Dziękuję za zgłoszenie, zabezpieczyliśmy to konto.
Otworzyłem załącznik zarówno na telefonie jak i na komputerze, gdy zorientowałem się, że coś jest nie tak usunąłem plik z załącznika. Czy mogą wyniknąć z tego jakieś konsekwencje?
@tomiii3 dla bezpieczeństwa przeskanuj proszę swoje urządzenia programem antywirusowym.
Witam na pisał do mnie użytkownik dodoreg
z treścią ? , w drugiej wiadomości przysłał załącznik pdf po otwarciu na telefonie treść tego załącznika wyglądała podobnie jak u innych na forum , typu proszę podać emaila ponieważ nie można dokończyć zakupu . proszę o sprawdzenie tego . dziękuję
@patrex26 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
witam
pare minut temu osoba dokonala zakupu na allegro lokalnie przyszedl mi link na poczte ze musze wejsc tam i jest tam dane osoby ktora to kupila i trzeba kliknac dalej nastepnie trzeba wybrac swoj bank i login haslo czy to nie oszustwo? i jak powinno wygladac taki zakup w allegro loklanie?
z góry dziękuje
@Oliwciaaa08 To próba wyłudzenia Twoich danych i oszustwa.
Jeśli podałaś jakiekolwiek dane logowania to natychmiast zmień hasła.
podalam ale przeszlo mi ze jest blad
@Oliwciaaa08 Podałaś dane logowania oszustom. Natychmiast zadzwoń na infolinię banku to zgłosić i zabezpieczyć dostęp.
kupujacy tez wyslal mi screna ze musi miec mojego maila zeby zaplacic i potweirdzenie platnosci ze musze potwierdzic platnosc
@Oliwciaaa08 To jest próba wyłudzenia danych i oszustwa.
Nic nie podawaj, dzwoń do banku.
@Oliwciaaa08 przykro mi, ale to próba oszustwa. Proszę jak najszybciej zablokuj swoje konta w banku oraz przeskanuj urządzenie programem antywirusowym. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby sfinalizować płatność, z pewnością nie potrzebuje też danych do bankowości elektronicznej.
Czy możesz podać login osoby, która poprosiła o Twój e-mail?
login to fotom-studio
dzwonilam do banku i powiedzieli mi ze nikt sie nie logowal na szczescie i wszystko jest poblokowane