Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Ta sama sytuacja, próba wyłudzenia:
|
@Monia21 Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za sygnał.
Kolejne konto do zablokowania. Bardzo dziękuję @nat_not za szybką reakcję 🙂
@GosiaZ47 Cześć. To konto również zostało już zablokowane 🙂 Dzięki za zgłoszenie
Zgłaszam trzy próby wyłudzenia danych, każdy z poniższych kupujących prosił o adres email:
Client:104049582
Client:104048835
lewandoska19945
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ zgłaszam próbę wyłudzenia danych, kupujący proszący o adres email:
Client:104049459, lewandoska19945, Client:104049582, Client:104048835
Dobrze że tu zajrzałam, u mnie takie dwie podejrzane oferty:
i druga, od użytkownika
Oba wydają mi się scamem, proszę o sprawdzenie
Do tego jeszcze taki email, niby od Allegro lokalnie. Też wygląda podejrzanie, uzywają comic sans
Po kliknięciu wszystko wygląda jak strona logowania do banku, ale poza loginem i hasłem pytają tez o pesel, nazwisko panieńskie matki i inne informacje. Adres strony: https://allegro-lokalnie.fillingforms.xyz/7ptfx6yf/bank/4?
Kolejny do zablokowania...
@sebaseba94 Dziękuję, to konto jest już zablokowane 🙂
@8ialko Jest to próba wyłudzenia Twoich danych do konta bankowego. Status płatności sprawdzisz w zakładce Zamówienia od kupujących na Allegro Lokalnie
@8ialko Bardzo Ci dziękuję za zgłoszenie. Oba konta zostaną zablokowane
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Użytkownik - Mari197611
Pisze do mnie o podanie adresu email cytuję - "Witam) Czy oferta jest nadal aktualna? Jeśli tak, to kupiłbym go przez Allegro. Proszę podać swój adres email, abym mógł zapłacić 🙂 Pozdrawiam serdecznie"
Proszę o jego weryfikację - wydaje się to podejrzane mocno.
Pozdrawiam
Damian
Nie podawaj to próba wyłudzenia i wejścia na twoje konto .Kupującemu do wpłaty adres meilowy jest niepotrzebny.
@favorit91 Dziękuję za czujność, Tak, to próba wyłudzenia Twoich danych, dlatego już zablokowaliśmy to konto.
Witam, czy ktoś z Was spotkał się może z czymś takim jak to że kupujący wymag maila? Podejrzewam że to oszustwo..
@katarynka122 tak jak wiele wątków tutaj ma gadane. Trzeba by czujnym
@katarynka122 Jest to próba wyłudzenia danych. Podaj mi proszę login osoby, która poprosiła Cię o mejla.
@Bethezen Cześć. Spróbuj załączyć zrzut ekranu raz jeszcze lub powiedz coś więcej w tej sprawie 🙂