Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
All. lok.
Witam, Przeglądam Państwa ogłoszenie, czy cena jest do negocjacji? Proszę uprzejmie odpowiedzieć bezpośrednio do mnie @..............jmarcin709@gmail.com Będzie mi bardzo miło, jeśli odpiszesz. Best Regards
@KFMET dziękuję za Twoje zgłoszenia! Wszystkie konta są już zablokowane.
Wstawiłem na Allegro Lokalne do sprzedaży maszynkę do makaronu i telefon Samsung A 70 i prawie natychmiast dostałem od kilku klientów zapytania czy oferta jest aktualna i prośba o podanie adresu mail. Jednemu klientowi podałem ale po przeczytaniu Waszego ostrzeżenia wydały mi się podejrzane tym bardziej, że odpowiedziałem klientowi o innym numerze, a inny pisał o dokonanej płatności, której jednak nie było.
Załączam kopie maili tych klientów
Bezpieczeństwo na lokalnie
Witam 😉 Jestem zainteresowany Państwa ogłoszeniem, czy jest ono nadal aktualne? Jeśli tak, proszę o podanie adresu e-mail, abym mógł zorganizować dostawę.
dzisiaj, 17:41
Ogłoszenie o sprzedaży jeszcze aktualne. Mój mail - adam.augustis@wp.pl
Witam. Zapłaciłem za przesyłkę, sprawdź pocztę, otrzymasz potwierdzenie 😊
Witam 😉 Jestem zainteresowany Państwa ogłoszeniem, czy jest ono nadal aktualne? Jeśli tak, proszę o podanie adresu e-mail, abym mógł zorganizować dostawę.
dzisiaj, 16:32
@kurek-1 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy te konta.
Pierwszy raz od 10 lat wystawiam coś na Allegro.pl i dostałem trzy scamy z ofertą kupna Macbooka w ciągu 5 minut, co tu się dzieję? Za moich czasów ludzie potrafili sprzedawać "cegły z Muru B**piiip**ńskiego", ale takiego chłamu jak teraz nigdy nie było. Gdzie jest jakiś system bezpieczeństwa którym allegro.pl tak się chwali? Żałosna strona
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Tak próbują oszukiwać, allegro blokuje takie konta, ale pojawiają się ciągle nowe.
@agne16s Z jakich kont przyszły te wiadomości?
Client:63592908
Client:63592908
Jak na głównym nie lokalnym to nie koniecznie scam. Miałam podobną sytuację. Chciał coś utargować. W sumie odpisałam na jedną wiadomość, cenę mu obniżyłam i kupił bez problemu. Gorzej, że nie wpadłam na to, żeby odpisywać na kolejne wiadomości i -200 pkt, grrr. Ta punktacja jest śmieszna... Tylko masa spamu z tego.
Jaka punktacja? Nie wystawiałem nic na allegro kupę lat, ale widzę że dużo zmian na minus
@agne16s dziękuję za Twoje zgłoszenia! Zweryfikowaliśmy konta osób, które do Ciebie pisały i zablokowaliśmy konto lawand_1992, jednak konto Client:63592908 nie wzbudza naszych podejrzeń. Jeśli chodzi o punktację, o którą pytałeś to dotyczy jakości sprzedaży, która jest liczona na Allegro, a nie na Allegro Lokalnie, gdzie wystawiłeś ofertę.
Witam dostałem podejrzaną wiadomość, napisaną łamanym polskim. Osoba prosiła o podanie adresu email.
Po podaniu nieużywanego adresu dostałem taką wiadomość:
Nazwa użytkownika który wysłał wiadomość:
@Client:60169161 A po co podawałeś maila. Jak go nie otworzysz i nie klikniesz w żaden link, to się nic nie stanie.
@Client:60169161 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Hej, również dostałem wiadomość od Client:104951025, abym podał maila. Podałem tego maila i dopiero potem trafiłem tutaj. Z czym może się wiązać takie podanie adresu e-mail?
@Client:50803503 Cześć. 🙂 Nie martw się, samo podanie mejla nie wiąże się z bezpośrednim niebezpieczeństwem. Pamiętaj jednak, że teraz musisz zachować ostrożność - na podany adres mejlowy otrzymasz wiadomość, która będzie wyglądała zupełnie jak wiadomość od Allegro. W tej wiadomości będzie link, który przekierowuje do logowania na konto bankowe. Najlepiej w ogóle nie otwieraj żadnych linków nieznanego pochodzenia 🙂
Dostaje mnóstwo e-mail z prośbą o podanie mojego e-maila, aby kupujący mógł zakupić mój produkt. Czy to normalne?
Nie, nie jest to normalne to próba oszustwa, nie podawaj.
Dziękuję
@Client:47828701 Tak, to próby oszustw, ale wszystkie te konta są już zablokowane w naszym systemie.