Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
przed chwilą ktoś do mnie napisał że chce kupić mój towar i poprosił o maila
oczywiście ze mnie gapa i podałam maila ale zorientowałam się jak kazali mi wejść na link i podać swój bank ,od razu usunęłam od nich maila i zmieniłam sobie hasło
mam nadzieję że nie narobiłam sobie kłopotu ,proszę zablokować to konto pozdrawiam Urszula
dziękuję i pozdrawiam
Hej ,dzisiaj do mnie doszła taka wiadomość z konta które zgłaszałam
Uwaga, próba wyłudzenia!!! Dzisiaj rano dostałem alarm bezpieczeństwa od Allegro - w jakiś sposób wyciekło lub zostało złamane moje hasło do konta Allegro. Hasło zostało zresetowane, a oferty anulowane.
Dzien dobry , mam podobny problem (informacja od kewin - jak ponizej)
Dziekuje
@Alicja124 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto jest już zablokowane.
Kolejni oszuści użytkownik: Ola_2-2
@Client:101632187 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowalismy to konto.
Dziękuję wszystkim moderatorom! Jesteście wspaniali. Jestem na allegro od 14 lat, rzeczy wystawiam od przedwczoraj. W tym czasie -dwie doby - dostałam siedem wiadomości od oszustów. Pozdrawiam serdecznie!
Tym razem "Hanna"
@mitsou1 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry. Klient 105573927 poprosiłnie dzisiaj o e-mail w celu dokonania płatności za aukcję. Wydało mi się to dziwne, ale akurat w trafił w moment kiedy miałem zajętą głowę innym problemem i nie uważnie głupol ze mnie i podałem go. Czym mi to teraz grozi? Na co mam zwrócić szczególną uwagę? Proszę również zablokować tego oszusta.
Pozdrawiam
Piotr
Nie grozi jak już dalej w nic nie klikniesz, albo nie otworzyć maila zwrotnego z linkiem.
@Pituch22 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto. Nie martw się, samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, ale uważaj proszę na podejrzane wiadomości jakie możesz otrzymać. Nie wchodź w żadne linki i zachowaj ostrożność.
Rany. Następne 8.
@mitsou1 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto również zablokowaliśmy.
Kolejna próba:
@wborowy37, dzięki za zgłoszenie. 🙂 Ktoś włamał się na to konto - już je zabezpieczyliśmy.
Wstawiam wiadomość od rzekomego klienta :
"NENUFARY" Obraz malowany na płótnie 100x70 cm
@ewareg1 metoda nie jest nowa chociaż spotykasz się z nią chyba pierwszy raz. Takie wiadomości możesz zgłaszać równierz perze formularz.
Tutaj masz wątek o tej metodzie wyłudzenia danych Czy kupujący potrzebuje mojego e-maila na Allegro Lokalnie?