Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
client:107490397
@robertmk, to konto jest już zablokowane. 🙂
❤️
Taka sama wiadomość do mnie.
@Czadzik dziękuję za Twoje zgłoszenie! Na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy.
Ponowne wyłudzenie do tego samego ogłoszenia. (nick kupującego: chybayo)
@Client:39576790 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Zgłaszam czwartą w tygodniu próbę wyłudzenia dostępu do konta (komputera).
Trzy pierwsze były dość nieudolne, ale czwarta była z dokonaniem zakupu bez płatności, wiadomością ze zdjęciem i mailem graficznie dobrze zrobionym, przekierowującym do banku
agadomska26
_kasandra_
teacher9
kozi_sisiu
dokonano zakupu
przysłano wiadomość ze zdjęciem
przyszedł email z tytułem: status, z adresu: "allegrolokalnie.paczkomat@gmail.com"
Przekierowuje na taką stronę:
po kliknięciu dalej pojawia się "lista banków" na które mają zostać przelane środki za towar
Wybrałem przykładowo Santander i przekierowało mnie na stronę logowania banku (nie wiem czy autentyczną)
Napisałem ku przestrodze dla użytkowników i z prośbą o zablokowanie tych "użytkowników"
@Marrakech-scarf, każde z tych kont miało włamanie. Dzięki za sygnał!
Dziękuję za sprawdzenie i odpowiedź.
Jacek
Kolejny, niestety, użytkownik z prośbą o adres email
Maciej230979
@Marrakech-scarf dziękuję za zgłoszenie! Konto jest już zabezpieczone.
@tulka1916 @gohar_1 dziękuję za Wasze zgłoszenia. Oba konta zostały już zabezpieczone.
Jak zgłosić próbę oszustwa na Allegro Lokalnie? Wyłudzenie adresu email
Masz możliwości, tu na forum napisz Login i odznacz moderatorów.
Witam, czy allegro tylko blokuje takich wyłudzaczy danych czy to jest dalej zgłaszane jako przestępstwo? Bo tu się nie da normalnie wystawić ogłoszenia by coś sprzedać. Pisze tu bo to naprawdę męczące za każdym razem gdy wystawiam ogłoszenie to skrzynkę mam zawalona takimi wiadomościami. Czy tych użytkowników ktoś weryfikuje? Proszę coś z tym zrobić.
@Ever1979Pn, podjęliśmy odpowiednie środki wobec tych kont. 🙂
Zaraz po wystawieniu przedmiotu zostały przesłane do mnie dwie wiadomości z prośbą o e-mail. Przesyłam zrzut z otrzymanych wiadomości.