Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@az1rael wyłapują takie konta, bo po chwili one wiszą. Powinno się ograniczyć możliwość samego wysyłania takich maili i wprowadzić jakąś minimalna weryfikację użytkowników, np. kod wysyłany smsem, który trzeba wpisać, aby móc wysyłać wiadomości i kupować. I to by w 99% załatwiło sprawę takich oszustw.
wiesz co ja juz glownego moderatora poinformowalem by zakladanie konta bylo na nr telefonu bo karty sim sa rejestrowane jakies 2 miechy temu ale jak widac zmian brak
Dzisiaj taka niemila sytuacja z samego rana na moim koncie w moim imieniu ok 40 zapytan do roznych sprzedajacych w identycznej formie. Dobrze ze Allegro zaregowalo o zrobilo blokade na logowanie jakas godzine po rozpoczeciu dzialania oszusta. Do rana zapytan moglobyc setki.
Cwaniak wyludza mail i puscza sprzedawcy na maila prawdopodobnie falszywe potwierdzenie zaplaty lub inny scam.
Ponizej screen od oszusta. Spreparowana strona Allegro na ktorej " wymagany jest mail sprzedawcy"
@ZakupyMaawSport bardzo dziękuję za czujność i że ostrzegasz innych użytkowników, ale czy możesz podać mi login tego kupującego, który na Twoim zrzucie jest zamazany? Zablokujemy to konto w naszym systemie, tak by podobne wiadomości od tego użytkownika nie trafiały do innych.
oszust pisal z mojego konta, bylo to włamanie na moje konto,a zamazany nick to jeden ze sprzedajacycy do ktorego oszust pisał z mojego konta. Sprawa zostala juz zgloszona do allegro i przeprowadzilem rozmowe telefoniczna z konsultantem o 11:15
@ZakupyMaawSport w takim razie sprawa jest już zaopiekowana przez naszych pracowników.
Mam kolejnego maila z próbą wyłudzenia adresu
@lewSz Dziękuję bardzo, konto zostało zablokowane
Witam, spotkała mnie dziś próba wyłudzenia danych
@Babilon_ Na wskazanym koncie doszło do włamania. Zostało już odpowiednio zabezpieczona. Dziękujemy za zgłoszenie. 🙂
Właśnie przed chwilą dostałam identyczną wiadomość.
Tzn. Że kupujący musi mieć mój email by kupić przedmiot za pomocą kup teraz....
Zgłupiałam pierwszy raz coś wystawiłam. Ale teraz wiem że to oszustwo
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Następny - i to chyba już przejęli konto czyjeś bo użytkownik od 18 lat
LordDanieloKas
Z tych kont : Aniela6022 oraz Aniela1014 zostały wysłane zdjęcia z prośbą o udostępnienie adresu mailowego, aby kupujący mógł dokończyć zakup sprzedawanych przeze mnie przedmiotów. Myślę, że jest to oszustwo któremu trzeba by się przyjrzeć.
@KLINIA-1984 Dziękuję za zgłoszenie! Wskazane konta zostały zablokowane. 🙂
@zlomnik Konto zostało już zabezpieczone. Dziękuję za zgłoszenie.
@idunia87 Dzięki za zgłoszenie! Wskazane konto zostało zablokowane.
Kolejny przykład:
@RAF90 @Mondeomk5vignale dziękuję, już zajęliśmy się tymi kontami.
kolejny przykład. Widać że to fake.