Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Podobna sytuacja z dzisiaj, proszę o weryfikacje konta
@arturooo3_all Dziękuję! Konto zostało zablokowane.
@BoloKato Dzięki za zgłoszenie! Wskazane konta zostały zablokowane.
Witam. Ten sam problem.
Poprzednio jeszcze inne konto:
@tery80 dziękuję za zgłoszenie, oba te konta są już u nas zablokowane.
To samo u mnie ,z tym ze kliknalem w link ktory dostalem mailem ,w ktorym byla prosba o zalogowanie sie do banku i sie zalogowalem .........
Dopiero pozniej zauwazylem ze link byl podejrzadny : https://allegr0olokalnie.1324314.xyz/wyfybyoz/FHkL0G ,czy to oznacza ze ktos juz przejal dane logowania mojego konta ?
Haslo oczywiscie natychmiast zmienilem ,do tego kazda tranzakcja wymaga potwierdzenia w aplikacji banku ,a aplikacja banku jest aktywowana na innym numerze tel niz ten ktory byl podany w allegro ,wiec wydaje mi sie ze proba wyludzenia sie nie powiodla ..
Klient Allegro : 114865990
@zdzis27 jeśli zalogowałeś się do banku przez tą stronę, skontaktuj się proszę szybko ze swoim bankiem, który odpowie Ci Twoje konto jest bezpieczne. Kontem na Allegro oczywiście się zajmiemy.
@zdzis27 czy możesz przesłać mi zdjęcie lub zrzut wiadomości, którą dostałeś od tego użytkownika?
Prosze
@zdzis27 bardzo dziękuję, już działam w tej sprawie.
Dziekuje
Czy w tej sytuacji moja oferta zostanie automatycznie wznowiona dopiero po kilku dniach czy mozna ją odrazu aktywowac ponownie ?
Czy poprostu musze wystawic nowa oferte ?
@zdzis27 na Allegro Lokalnie oferta wznowi się automatycznie po 5 dniach. Jeśli chcesz możesz wystawić nową, ale musisz pamiętać żeby wyłączyć wznowienie w tej.
Dziekuje za informacje.
Ja popelnilem duzy blad ,bo w pospiechu wpisalem na stronie z maila dane logowania do banku (chociaz nie wiadomo czy oszustom udalo sie je przechwycic) ,natomiast szybko zauwazylem problem ,z innego urzadzenia odrazu zmienilem haslo ,wszystkie srodki profilaktycznie przelalem na konto zony ,wiec nic nie zginelo ,do tego o fakcie poinformowalem rowniez bank.
@zdzis27 Bardzo dobrze zrobiłeś. 🙂 Zachowaj czujność, gdybyś w przyszłości znów otrzymał podejrzaną wiadomość. Zawsze sprawdzaj adres nadawcy oraz dokładny adres podlinkowanych stron.
Tak to próbą oszustwa i dostępu do Twojego konta-nic nie klikaj
Podobna sytuacja u mnie...
W dniu dzisiejszym dostałem dwie wiadomości( do różnych ogłoszeń) z prośbą o podanie adresu mailowego , który podobno jest niezbędny do wpłaty za towar. Czy to phishing?
Tak, to próba oszustwa, nie podawaj.
@GABI1963 tak, to próby włudzeń Twojego adresu mailowego. Czy możesz podać loginy użytkowników od których otrzymałaś te wiadomości?
Dołączam się do tematu.
Zrzuty z loginów i spreparowany zrzut ekranu oszusta. Pozdrawiam.