Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@aga_w80 Dzięki za zgłoszenie. Konto zablokowane.
Witam , dostałam taka wiadomość od kupującego ( tylko to było załączone na zdjęciu ja to przepisałam ) co mam zrobić w takiej sytuacji ?
Zadanie zakupu jest wyslane do sprzedawcy na adres email podany przy kasie sprzedawca musi przejsc weryfikacje bankowa w celu potwierdzenia sprzedazy
Uwaga!oczekiwanie na kupujacego platnosc na koncie osobistym sprzedawcy oznacza ze sprzedawca musi przejsc weryfikacje aby otrzymac platnosc
To próba wyłudzenia Twoich danych i oszustwa. Nic nie podawaj.
@kowalusA Dziękuję za sygnał. Zabezpieczyliśmy konto, z którego się z Tobą kontaktowano.
Zaczęłam sprzedawać. Piszą do mnie żebym podała mojego maila bo jest konieczny do wypełnienia zamówienia na allegro lokalnie. O co chodzi? Podawać maila,?
@cezary20081 nie podawaj e-maila bo to wstęp do próby wyłudzenia danych i oszustw
Tak działają oszuści uważaj.
Client:115131940 klient prosi o e-mail gdyż twierdzi że jest to wymagane do dokonania płatności. Czy to prawda?
Próba oszustwa, nie podawaj.
@Mati110495 to próba wyłudzenia danych.
Wcześniej prosił o e-mail a teraz taka wiadomosc
Tak to próba oszustwa. Nic nie klikaj.
@mbulman22 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Kupujący, aby sfinalizować zamówienie nie potrzebuje Twojego e-maila, więc każda taka prośba to próba wyłudzenia danych. Czy możesz podać login osoby, która poprosiła Cię o podanie e-maila?
Kolejny raz ktoś (w ciągu jednego tygodnia) próbuje wyłudzić dane.
Tym razem chyba im się udało i podszywają się pod konto allegro - dzwoniłem na numer podany w ich ogłoszeniach ale nikt nie odbierał.
Poniżej screen z rozmowy i ich "potwierdzenie" że e-mail jest potrzebny
Użytkownik: meble3dstudio (podejrzewam że przejęte konto)
właściciel konta oddzwonił i nic nie chciał ode mnie kupić. poinformowałem o całym zajściu, przesłałem mu screeny. mam nadzieję że zainterweniuje w tej sprawie, ew allegro pomoże mu rozwiązać problem
@alpntrb_2008 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Witam
Proszę o zablokowanie użytkownika: Client:114920263. Taka sama sytuacja jak wyżej. Prosi o podanie adresu email, ponieważ nie może dokończyć zakupu. Z góry dziękuję.
P.S. A najlepsze jest to że to są te same dane, mowa tu o imieniu i nazwisku co w innych postach. Aniela Włodarczyk będzie słynna na cały kraj. heh