Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@panna_mloda1 Dziękuję za zgłoszenie, oba konta zabezpieczymy
Dzień dobry,
również dostałam dzisiaj podobną wiadomość w celu wyłudzenia adresu email. Użytkownik nazywa się filoo102.
@besosyabrazos Dzięki za zgłoszenie, konto zostało już zabezpieczone
W jakim celu ktoś na allegro wyłudza adresy e-mail? Żeby podsyłać specjalnie spreparowane maile?
@ScuderiaF Tak — w mejlach są linki prowadzące do stron, na których użytkownicy logują się do swoich banków, czyli podają po prostu swoje dane bankowe wyłudzaczom
Po wystawieniu przedmiotu na sprzedaż dostałam wiadomość z prośba o adres email w celu potwierdzenia zamówienia "Witam, jestem zainteresowany zakupem, aktualne?
Niebieska sukienka", "Dobrze proszę o adresu email... do potwierdzenie zamówienia" wiadomość od: client:118014636
@Client:54674680 Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
Otrzymalem taką wiadomość. Podejrzewam ze to próba wyłudzenia danych.
Prośba o podanie maila to najczęściej próba wyłudzenia, nie podawaj maila.
@Rybnik77 Dziękuję za zgłoszenie, to próba wyłudzenia danych. Żaden kupujący nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego, żeby dokończyć zamówienie. Wskazane konto zostało już zablokowane
@ko_alka
Również otrzymałem wiadomość z próbą wyłudzenia adresu e-mail, proszę o zablokowanie konta "filoo102".
@andrewikk Dziękuję za zgłoszenie, to konto jest już zablokowane
wiadomość dostałem od użytkownika @filoo102
Zmieniłem już hasła na mailu i włączyłem dwuetapowe logowanie, czy jest możliwość lepszego zabezpieczenie? Niestety podałem maila...
@Client:41315776 Konto zostało już zabezpieczone. Zabezpieczyłeś już swoje konto, ale zachowaj ostrożność, bo na Twoją skrzynkę mejlową może przyjść wiadomość wyglądająca zupełnie jak ta od Allegro. Nie klikaj w żadne linki nieznanego pochodzenia
Dziękuję za szybką reakcję
Dzień dobry. U mnie również taka sama wiadomość od użytkownika @filoo102
@desdes1 Dzięki, to konto już zabezpieczyliśmy