anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kupujący potrzebuje mojego potwierdzenia na Allegro Lokalnie?

alex28919
#7 Wielbiciel#

Wystawiłam na sprzedaż przedmiot. Dzisiaj dostałam takiego maila. Czy Allegro rzeczywiście coś takiego wysyła?

Screenshot_20211216-171922_Gmail.jpg

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

@alex28919 To próba oszustwa. Nic nie podawaj, nic nie klikaj, niczego nie potwierdzaj, bo stracisz pieniądze. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@alex28919 Nie, ta wiadomość na pewno nie pochodzi od nas. Będę ogromnie wdzięczna jeśli prześlesz ją do nas za pomocą funkcji "przekaż dalej" na adres phising@allegro.pl

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

alex28919
#7 Wielbiciel#

Przekierowałam maila i dodatkowo podesłałam numer allegro tego oszusta.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@alex28919 Bardzo dziękuję i życzę spokojnego wieczoru 🙂 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

paulina2248
#7 Wielbiciel#

Witam, 

niedawno wystawiłam pierwszy artykuł na sprzedaż, szybko pojawił się kupujący, a ja otrzymałam takie komunikat:

INFORMUJEMY, ŻE ZAMÓWIENIE MA BYĆ ZAAKCEPTOWANE W CIĄGU 3 GODZIN PO OTRZYMANIU MAILA Z INFORMACJĄ

INFORMUJEMY O ZMIANACH REGULAMINU! PROSIMY ZAPOZNAĆ SIĘ Z INFORMACJĄ NIŻEJ, PO PRZECZYTANIU PROSIMY ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA DODATKOWE WSKAZÓWKI I PRZEJŚĆ DO WERYFIKACJI TOŻSAMOŚCI.

KUPUJĄCY DOKONAŁ ZAPŁATY ( SPRAWDŹ NIŻEJ).

PO ZAAKCEPTOWANIU ZAMÓWIENIA ŻEBY ODEBRAĆ WPŁATE NALEŻY POSTĘPOWAĆ ZGODNIE Z PONIŻSZĄ INSTRUKCJĄ

1.KLIKNĄĆ "ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE"

2.ZNALEŹĆ I KLIKNĄĆ W PRZYCISK "ODBIERZ ŚRÓDKI"

3.WYBRAĆ SWÓJ BANK

4.ZWERYFIKOWAĆ SIĘ ZA POMOCĄ KONTA BANKOWEGO

NA CZYM POLEGA WERYFIKACJA? - MUSISZ POTWIERDZIĆ SWOJĄ TOŻSAMOŚĆ W PROCESIE WERYFIKACJI POPRZEZ RACHUNEK OSOBISTY BANKU, Z USŁUG KTÓREGO KORZYSTASZ - TO JEDNORAZOWA WERYFIKACJA, PO KTÓREJ BĘDZIESZ WPISANY DO OFICJALNEJ LISTY OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z USŁUG PORTALU

To normalne? Tak ma być?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@paulina2248 Nie, ta wiadomość na pewno nie pochodzi od nas. Jeśli to wiadomość mailowa, nie klikaj proszę w żadne linki w niej zawarte i prześlij ją proszę do nas na adres phishing@allegro.pl. Z góry bardzo dziękuję!

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów