Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hello Am really interested in buying your Tools from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eamancadby@gmail.com) for more conversation
Best Regard
Eaman
@Libido-in-Men Dziękuję za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
Czy mógł byś mi opisać schemat działania nigeryjskiego oszusta jak to działa?
Nie ukrywam że kilkukrotnie ktoś reagował na moje ogłoszenie z allegro niby jest z Ukrainy inny niby z USA to znowu jakaś pani polka a słabo mów po polsku.
Dziękuję z góry i posdzawiam
Zapomniałem dodać, twierdzi że wszystko kupi tylko i zapłaci pay pal tylko trzeba mu wysłać
Nazwa:
Adres email w PayPal
Numer telefonu komórkowego:
Całkowity koszt przedmiotu:
Twój adres domowy:
Pozdrawiam
@PablitoNederland Nigdy nic nie wysyłaj dopóki nie będziesz miał kasy na koncie bo coraz więcej jest takich wyłudzaczy zwłaszcza jak wystawiasz na AL .
Super Dziękuję za pomoc.
@PablitoNederland odmianą przekrętu nigeryjskiego jest składanie atrakcyjnych ofert sprzedającym, którzy aktualnie wystawiają licytacje z drogim towarem - na przykład komputerami, telefonami. Oferowana sprzedającemu kwota znacznie przewyższa rynkową wartość towaru, co ma spowodować szybką decyzję o wysyłce. W przekręcie płatność ma się odbyć poprzez Money Gram, Western Union lub inne systemy płatności on-line, ponieważ "kupujący" tłumaczy, że nie ma możliwości zapłacenia przez Allegro. Oszuści podrabiają oficjalne powiadomienia serwisów płatności, a sprzedający przesyła sprzęt na podany przez oszusta adres - najczęściej do jednego z afrykańskich krajów, rzadziej do Europy. Tutaj znajdziesz przykład takiej wiadomości i opis tego przekrętu.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
Witam serdecznie pani Moniko jest pani moderatorem to proszę o zablokowanie takiego użytkownika : " Client:101259305 "
ponieważ otrzymałem od niego maila o takiej treści : " Jestem zainteresowany natychmiastowym zakupem tego produktu... odpowiedz mi na e-mail: tomwill3948384858484933964@gmail.com i am interested in immediately purchase of this item... reply me to this my email: tomwill3948384858484933964@gmail.com" .
Pozdrawiam i aby mniej było takich cwaniaków
@DJ_DREAM Ten użytkownik jest już zablokowany.
Client:101221895
Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria371@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Maria
Client:101264234
Sprzedawaj bezpiecznie!
Zachowaj czujność, gdy kupujący:
proponuje kontakt bezpośrednio na skrzynkę e-mail
proponuje wyższą cenę i płatność poza Allegro
prosi o wysyłkę do innego kraju
pisze łamaną polszczyzną lub w obcym języku
Dowiedz się więcej
Witam,. Czy nadal masz swój przedmiot dostępny do sprzedaży na Allegro? Czekam na odpowiedź bezpośrednio do mojego e-maila tylko na (mmarius6010@gmail.com). po prostu odpowiedzieć na mój e-mail bezpośrednio. Będę bardzo zadowolony, aby zobaczyć, pisząc z powrotem. Best Regards.
Kolejny oszust
@PablitoNederland dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy te konta.
Dzisiaj i do mnie wpadł ten spam 😉
Konto: Client:101371909
Wiadomość: Jestem zainteresowany natychmiastowym zakupem tego produktu... odpowiedz mi na e-mail: tomwill3948384858484933964@gmail.com i am interested in immediately purchase of this item... reply me to this my email: tomwill3948384858484933964@gmail.com
Konto: Client:101361126
Wiadomość: Witaj Sprzedawco, czy nadal masz je na sprzedaż i jaka jest ostatnia cena? odpowiedz mi bezpośrednio na mój prywatny e-mail (justynaduseviciene@gmail.com ) z większą liczbą zdjęć przedmiotu. Dzięki
@qlimax009 Dziękujemy za czujność. Oba konta zablokowaliśmy.
I takie coś wpadło do mnie.
Client:101332802
Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria0@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Maria
Nic nie odpisywać mają kontakt poprzez allegro i tak samo uwaga na komunikatory bo już szukają po nr tel z ogłoszeń
Client:101833553
Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria96@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Maria i 12 identycznych wiadomości do innych przedmiotów
@Histor-Pol, to konto już zablokowaliśmy. Dzięki za wiadomość. 🙂
Witam, Potrzebuję tego pilnie. Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria96 @gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Marię.
Kontener morski INPOSTEM brawo