Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hello Am really interested in buying your Tools from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eamancadby@gmail.com) for more conversation
Best Regard
Eaman
kamia192, Client:105303190, Client:105292190
Od razu po wystawieniu ogłoszenia, 3 próby wyłudzenia danych (prośba o email).
Cześć! Użytkownik kanda1992 wysłał mi taką wiadomość:
"Witam, próbuję zapłacić przelewem Payu, ale muszę podać panstwo adres e-meíI, aby wysłać etykietę i potwierdzenie, proszę o przesłanie @wp.pl pocztę,pozdrawiam"
Ciągu dalszego się domyślam, ale nie będę podawał maila, żeby sprawdzić czy dostanę fałszywe "potwierdzenie przelewu payu".
Client:105324368
Nadal dostępny w sprzedaży? dariuszjaroslawnowak1982@yahoo.com
Client:105324368 dalej wysyła takie meile właśnie dostałem od
Nadal dostępny w sprzedaży? dariuszjaroslawnowak1982@yahoo.com
@anders22 Dziękuję za zgłoszenie 🙂 To konto jest już zablokowane
Kolejny oszust:
agusia3641
Dzień dobry, jest możliwość wysyłki paczkomatem? Zapłacę z góry. Proszę podać mi swoją pocztę(e-mail), otrzymasz list od Allegro , jak tylko dokonam zakup przez Kup Teraz. Pozdrawiam
@razorbye Cześć 🙂 Dziękuję za zgłoszenie - na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kolejna osoba podająca się za Panią Marię
Client:102556401
Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria0@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Marię.
@kamyk0329 Dziękujemy za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
Ja 12 godzin temu zgłosiłam tu oszustwo i NIKT z adminów do tej pory na to mi nie odpowiedział, mimo że wszystkich Was oznaczyłam.
2. Oczywiście wtedy zgłosiłam też oszusta do Allegro - też NIKT do tej pory nie zareagował. A tu chyba liczy się CZAS, prawda? Bo przez 12 godzin przestępca być może okradł nie wiadomo, ile pokrzywdzonych.
Czy Wy nie zgłaszacie tych spraw na policję??? Przecież to przestępcy tacy sami jak w realu - KRADNĄ!, okradają ludzi!
@deszcz33 Odpowiedziałam w Twoim wcześniejszym wątku.
Client:102869240
Dzień dobry, Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria0@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Marię.
@Client:48878627 Konto zablokowane.
Kolejna wiadomość od Pani "Marii"
Witam, Potrzebuję tego pilnie. Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria96@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Marię.
No nie jest zablokowane bo nadal działa - prowadzi ze mna konwersację i próbuje wyciagnąć maszynę wartą 25 tys. - więc coś słabo jest zablokowana, te same dane Maria Obrzanek i ten sam email obarzanekmaria0@gmail.com, tym razem udaje że nie mówi po polsku ....
Jedno jest pewne - musiecie dać jedną jasną informację odnośnie jakichkolwiek transakcji poprzez PayPal - to jest najprostsza droga do oszustwa na tzw. "request" - oszust wysyła do ciebie email, że zrobił "request" dla ciebie - wysyłam maila z łudząco przypominającego email paypal - jak ktoś rzadko używa PayPal top bankowo się nie zorientuje, to oczywiście wisi na twoim koncie PayPal i widzisz to ale nic się z tym nie dzieje - a po fakcie - PayPal powie Ci że nic nie może z tym zrobić - ty odasza - wyślesz przedmiot a kasy nie ma.
Druga droga - wyślą Ci pieniądze, ale w PayPal jest 14 dni ochrony kupującego - kiedy widzisz te pieniądze na swoim koncie PayPal ale nie możesz ich wypłacić, w tym czasie oszust odbiera przedmiot, zgłasza do PayPal reklamacje i po sprawie - oni zwracają mu kasę - Ty zostajesz z niczym, skąd wiem przeżyłam to dokładnie dwa razy - trzeciego nie bedzie - pisze to tutaj, jak to wygląda bo ludzie nie zadają sobie z tego sprawy jak to naprawdę działa.
Sprzedający nie ma żadnej sensownej ochrony.
Ten ktoś będzie tak próbował i próbował - nawet od roku nie zmieniła Imienia i Nazwiska - idzie na chama - dodaje tylko cyferki do następnego nowo utworzonego maila.
Widocznie system blokady na Allegro jest nadal za słaby.
@zocha_04 dziękuję za Twoją wiadomość. Gdy otrzymamy zgłoszenie o podejrzanej wiadomości, po weryfikacji blokujemy konto Allegro. Na Allegro Lokalnie nie można płacić korzystając z PayPal. Natomiast my przestrzegamy przed takimi wiadomościami i kontaktowaniem się poza czatem Allegro Lokalnie. Konto, z którego wysłano do Ciebie tą wiadomość już zablokowaliśmy.
Super napisałam to własnie żeby przestrzec ludzie przed takimi akcjami bo jednak czasami zdarza się że ktoś robi transakcję poza allegro, a wiem że dla wielu PayPal jest jeszcze czarną magią
do mnie napisała dziś, dokładnie ten sam tekst, Client:103848009, prośba o zablokowanie tej osoby
@circumstance Dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.