Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hello Am really interested in buying your Tools from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eamancadby@gmail.com) for more conversation
Best Regard
Eaman
W ciągu doby trzy razy otrzymałem próby wyłudzenia maila
@rafwis5313 Sprawdziliśmy to konto i doszło na nim do włamania, ale jest już zabezpieczone, więc bardzo Ci dziękuję za zgłoszenie.
Bardzo proszę o zablokowanie tego konta:
Client: 105255734
@AsiazOlsztyna, dzięki za zgłoszenie - zablokowaliśmy to konto. 🙂
Czy ktoś miał do czynienia z takim kupującym? Niby polski nick, niby już kilkanaście lat na allegro a tu nagle jakieś takie dziwne działania.
Typek wydaje się podejrzany. Niby zapłacił, ale... po chwili przyszedł email NIBY z Allegro. W mojej ocenie śmierdzi mi to [edycja]
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Jak masz środki tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ to należy wysłać towar.
@1xyzxx To próba wyłudzenia, a ta wiadomość nie pochodzi z naszego systemu, dlatego nie klikaj proszę w żadne linki i przyciski zawarte w tej wiadomości. To konto jest już zablokowane w naszym systemie, więc dziękuję za Twoje zgłoszenie.
@pato1899
Nie podawaj.
Do zrobienia zamówienia oraz zapłaty - znajomość Twojego maila nie jest potrzebna.
Znajomość maila może jednak umożliwić osobie podającej się za kupującego do podjęcia próby nakłonienia Cię w podstępny sposób do przekazania mu uprawnień do zarzadzania Twoją kartą płatniczą.
Już niestety podałem.
Co mi grozi?
@pato1899
To teraz przyjdzie wiadomość o potwierdzenie płatności i absolutnie nic NIE POTWIERDZAJ.
W wiadomości podałbyś np. dane swojej karty płatniczej, później np. przychodzi SMS z twojego banku na zatwierdzenie operacji. Tylko że osoba zaatakowana zatwierdza nie wpływ środków na konto, ale uprawnienia do dysponowania kartą dla oszusta.
Ok. Dziękuję 🙂
Nic dopóki nie klikniesz w żaden link jak teraz przyjdzie do ciebie.
Ok. Dzięki 🙂
@pato1899 Sprawdziliśmy to konto i doszło na nim do włamania, ale jest już zabezpieczone, więc bardzo Ci dziękuję za zgłoszenie.
Proszę o blokadę kolejne konto. Dostałem trzy informacje o wyłudzenie adresu email.
Proszę zablokować takie konta jak:
@AsiazOlsztyna Bardzo dziękuję, już działamy w sprawie tych kont.
Witam, czy to ogłoszenie jest aktualne? Chciałabym kupić allegro z dostawą. Proszę wysłać mi swój e-mail,abym mógł zorganizować dostawę.Bardzo dziękuję:)
Tego zrobiło siemnostwa, tego oszustwa. Na **piiip** to samo, o mały włos nie straciłam pieniędzy.....