Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hello Am really interested in buying your Tools from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eamancadby@gmail.com) for more conversation
Best Regard
Eaman
@arkadiusz3011 I dobrze, zaoszczędziłeś i zdrowia i kasy.🤣
To popularna próba wyłudzenia danych i pieniędzy ,nie daj się w to wrobić.
@arkadiusz3011 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy już to konto.
Witam i o zdrowie pytam,
Niedawno a właściwie dzisiaj napisał do mnie kupujący z allegro lokalnie i mi coś tutaj mocno nie pasuje, na screenie widać rozmowę, czy to oszustwo? Moim zdaniem chyba tak ale nie jestem pewien
Cześć @Client:48711553, tak to próba wyłudzenia Twoich danych, dlatego nie odpowiadaj proszę na tę wiadomość. To konto jest już zablokowane w naszym systemie.
@paaawel75, dzięki za Twoją czujność. To konto jest już zablokowane. 🙂
dziękuje i przepraszam za parę ciepłych słów do oszusta ale mnie strasznie tacy ludzie irytują. Pytanie czy Allegro nie rozważyłoby dla zwiększenia bezpieczeństwa swoich - jednak w zdecydowanej większości uczciwych użytkowników ograniczenie / zablokowanie możliwości wystawiania bez rejestracji / weryfikacji adresu/konta - tak chyba kiedyś było na początku? Drugi pomysł nie jest zbyt skomplikowany tj. postawienie filtra na ogłoszeniach na typowe dla oszustw zwroty "napisz na email" / numery telefonów raczej chatów zewn.?
pozdrawiam,
Paaawel75
paaawel75 na Allegro czy też Lokalnie nie ma możliwości wystawiania ofert dla użytkowników niezarejestrowanych . Parę dni temu zakończono możliwość nawet zakupu dla osób bez konta .
dziękuje to dobra wiadomość - sporo lat jestem na Allegro - ale tego nie "ogarniam":-) co to są za konta Client....i cyferki? to też zweryfikowane i zarejestrowane konta? czy też potwierdzały swój adres domowy pocztą?
paaawel75 Client z cyferkami to jak każdy inny zarejestrowany użytkownik tylko korzysta z nicku jaki mu nadało allegro , po prostu nie wybrał przy rejestracji innego .
Otrzymałam podejrzanego mejla na Allegro Lokalnie od
Witam,chciałbym kupić ogłoszenie przez allegro dostawy.Jeśli jest to istotne, proszę napisać swój e-mail, kupię go w tej chwili.Dziękuję
@maxima77 Dziekuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
Poniżej ktoś wrzucił podobne zgłoszenie. Pozdrawiam
Podejrzane konto:
Napisał do mnie:
"Witam ... Czy ten przedmiot jest jeszcze dostępny na sprzedaż? Czy cena jest do negocjacji? Czekam na twoją odpowiedź bezpośrednio do mnie @ ............. jmarcin709@gmail.com Będę zadowolony, aby zobaczyć, jak odpisać. Najlepsze pozdrowienia."
Prośba o weryfikację.
@wesiu, dziękuję za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
Dzień dobry, "marcin709" znów się odezwał:
Witam, Przeglądam Państwa ogłoszenie, czy cena jest do negocjacji? Proszę uprzejmie o odpowiedź bezpośrednio do mnie @..............jmarcin709@gmail.com Będzie mi bardzo miło, jeśli odpiszesz. Best Regards
tym razem jako Client:104512361
@zosia1731 Dzięki za sygnał, konto Client:104512361 jest już zablokowane
Dzień dobry, otrzymałem od tą samą treść, w zapytaniu o to samo ogłoszenie.
Tym razem pisze
Client:104528239
Przeglądam Państwa ogłoszenie, czy cena jest do negocjacji? Proszę uprzejmie odpowiedzieć bezpośrednio do mnie @..............jmarcin709@gmail.com Będzie mi bardzo miło, jeśli odpiszesz.
Czy ja osobiście mogę/mam coś zrobić/ustawić na koncie, żeby nie przychodziły jakieś takie próby? Na razie nie wiem czego, ale wg. Waszych wskazówek, pisanie nie przez system, tylko z własnej poczty może być niebezpieczne.