anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca ma obowiązek przyjąć zwrot towaru.

Mario0685
#8 Zapaleniec#

Witam. Chciałbym się podzielić moją historią. Jestem sprzedawcą prywatnym wystawiłem przedmiot na portalu ogłoszeniowym że sprzedaję dany przedmiot za 1000 zł przedmiot był nowy bez żadnych wad ukrytych i nie był uszkodzony i był w orginalnym pudełku zadzwonił do mnie kupujący odnośnie kupna. Kupujący podjął decyzję że kupuję przedmiot odbyło się to w ten sposób że Pan jest z Warszawy ma nie daleko znajomego czy bym mógł dostarczyć kupiony przedmiot do kolegi a kolega obejrzymy i zapłaci no to się zgodziłem. Więc zawiozłem do kolegi przedmiot kolega obejrzał i zapłacił. Dodam że paragonu mu nie wystawiłem. I po 12 dniach zadzwonił do mnie też pisał że chciałby ten przedmiot zwrócić. Pytam się czemu chce zwrócić a on do mnie że nie pasuje mu do motocykla mówię przecież przedmiot ma numery orginału i pod kontem numeru VIN było sprawdzane. A on na to że popatrzył popatrzył i postanowił zwrócić. Później też napisał że jak cytuję: Chciałby ten temat rozwiązać polubownie lub podejmnie kroki prawne. 1. I MOJE PITANIE CZY MA PRAWO DO ZWROTU JEŚLI JESTEM OSOBĄ PRYWATNĄ I SPRZEDAWAŁEM PRZEDMIOT PRYWATNIE. 2. I CZY KUPUJĄCY MOŻE PODJĄĆ KROKI PRAWNE I JAKIE TE KROKI PRAWNE?
Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

az1rael
#21 Demiurg#

@Mario0685 allegro da adres jak złoży zawiadomienie na policji o popełnieniu przestępstwa tj policji da nie jemu... za składanie fałszywych zeznań jest sankcja karna z kk podobnie za zawracanie policji tyłka więc nie masz się co bać.

oznacz moderatorów