Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,dostałem info od Allegro iż wysłali raport do US,jak to jest naliczane?
Prowadzę książkę sprzedaży z której wynika iż sprzedałam 25 przedmiotów na kwotę 6800 w 2024 r,więc limity nie zostały przekroczone.
Ty widzisz 25 pozycji a oni widzą że przekroczyłeś limit 30 i zgodnie z wymogiem Cię zgłosili .
Hmm a skąd oni widzą 30?
Wychodzi na to że jak sprzedam 2 przedmioty w roku na kwotę 200zł to też zobaczą 30 sprzedanych przedmiotów?Czas zakończyć współpracę.
@ulala1976 być moze ktos kupił i nie opłacił, albo kupił i anulował zamówienia albo kupił i zrobił zwrot. I u Ciebie to bedzie 25szt sprzedanych ale w w allegro to moze byc 31 transakcji
@ulala1976 25 przedmiotów, czy 25 zamówień? Bo dla Allegro transakcją jest każda osobna sprzedaż. Jeśli jeden klient kupił trzy czy pięć rzeczy, to oni to liczą jako trzy lub pięć transakcji, podczas gdy dla normalnych ludzie jest to jedna sprzedaż.
25 przedmiotów plus kilka anulowanych i nie opłaconych.
@ulala1976 No i te kilka robi różnicę 🐭
Te anulowane też się liczą
Ciekawe czy jak zrobiłem 29.999 transakcji to też wyślą 🤔
🤣
Już wszystko jasne raportują od 2023 i w tym roku mogłam przekroczyć,info o dyrektywie DAC7 od Allegro dostaliśmy lipiec 2024 czyli prawo zadziałało wstecz.
@ulala1976 Prawo nie zadziałało wstecz. W 2023 roku był taki sam obowiązek rozliczania przychodów, jak w 2024.
Tak jest to ewidentne łamanie prawa bo prawo nie działa wstecz. Mogli raportować co najwyżej od lipca 2024 . Było już o tym pisane ; odpowiadają za to władze naszego kraju które poszanowanie prawa mają gdzieś.