anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Da radę zablokować użytkownika na allegro lokalnym? oszust.

Client:110668518
#1 Nowicjusz#

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam!
Natrafiłem się na 100% oszusta na allegro lokalnym.
Zdjęcia produktów które sprzedaje są ukradziona z innych ogłoszeń i wklejone do jego.
Właśnie jeden produkt który kupowałem na innej platformie ( użytkownik z innej platformy ma też produkt wystawiony na allegro lokalnie ) to właśnie od jego zdjęcia zostały one skradzione.
Sprzedający twierdzi że produkt jest jego a gdy pytam o zdjęcia mówi że nie ma go obecnie w domu i zachęca do kupna ponieważ cena jest atrakcyjna mimo że prawdziwy sprzedający ma taniej.
Da radę coś z tym zrobić?
Oszust to : 
Client:110886227

A prawdziwy sprzedawca to :
Client:95704289

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:110668518 Dziękuję za zgłoszenie. Z pewnością przyjrzymy się sprawie. Dodam tylko od siebie, że uważałabym z nazywaniem kogoś oszustem, ponieważ bez wyroku sądu, jest to znieważenie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Oszuści chcą szybko sprzedać i raczej wystawiają taniej. Może to nie oszust tylko jakiś drop. Na lokalnym ma tylko 8% prowizji. Jak mu wyższa cena to pokryje  i coś zostaje to możliwe, że jak kupisz u niego to on kupi u tamtego i poda Twój adres do wysyłki. Najdziwniejsze rzeczy tu się dzieją, nawet z chin potrafią zamawiać....

oznacz moderatorów

Client:110668518
#1 Nowicjusz#

czy ja wiem, ma mnóstwo ogłoszeń również innych osób i wątpie że to drop .
na wszystkich zdjęciach  jest ,, pikseloza ,, wiec założe się ze nie chcialo mu sie pobierać zdjęcia tylko wycinek ekranu zrobil :L

oznacz moderatorów