Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wysyła linki inpostu żebym zalogował się do mojego konta
Chce zgłosić oszusta. Już miałam podobne dźwięczenie na **piiip**.
Wysilają na WhatsAppie linka podobnego do Inpost i takim sposobem wyłudzają dane do konta w banku.
Proszę o jakiś przycisk do automatycznego zgłaszania takich osób @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ !
@Client:41899557, zablokowaliśmy to konto. Dzięki za zgłoszenie. 🙂
Sprzedaję produkt pierwszy raz.Wczoraj napisała do mnie osoba na Whats Apple zainteresowana produktem.Zastanawiam się jak mnie znalazła na Whats Apple i drugą sprawa,że nie mogłam dojść do finalizacji transakcji przez Allegro bo nie wiem o co kaman?!Jakieś sprawdzanie mnie czy nie jestem oszustką,jakiś kod miałam dostać na sms-a?Nic mi nie przyszło i nie mogę sprzedać produktu🤬
@Client:29167290, mogę Cię prosić o zrzut ekranu z wiadomością, którą otrzymałaś? Na jakim koncie wystawiłaś ofertę?
@Client:29167290 podałaś numer telefonu to i Cię znaleźli. Co do sposobu kontaktu i transakcji z Tobą to wygląda na schemat oszustwa.
Miałam juz takiego klienta, kazał klikać w linki 🙂 z naciskiem na kazał. Napisał nawet ,że jestem oszustką bo on mi wpłacił 🙂 ale najpierw musze kliknąć w link.
nic nie sprzedawaj poza allegro, jeśli się aukcja nie skończyła możesz śmiało sprzedawać .
Zapewne jest to próba oszustwa, setki prób były na AL. Chce kupić to niech zapłaci przez AF.
@Client:29167290 proszę nie klikaj w żadne wiadomości przesyłane przez "kupujących" na Whatsappie. Do komunikowania się z kupującymi na Allegro Lokalnie jest czat, prośby o podanie e-maila powinny budzić podejrzenia i dobrze, że nie podałaś go, gdy osoby prosiły o to w rozmowach na czacie Allegro Lokalnie.
Oba konta zostały już zablokowane, dziękuję, że napisałaś do nas w tej sprawie.
Jeżeli chcesz poczuć się pewniej podczas sprzedaży na Allegro Lokalne zachęcam Cię do skorzystania z tego bezpłatnego kursu Akademii Allegro.
Jeżeli chodzi o wiadomość przesłaną na Whatsappie to prześlij proszę zrzut ekranu jak radziła @mr_oma , zweryfikujemy czy to konto również zostało zablokowane.
Działacie żeby coś z tym zrobić, to już plaga.🤔
Działacie żeby coś z tym zrobić? To już plaga.
@MonikaW1509, te konta już zablokowaliśmy, dziękuję za Twoją czujność. Faktycznie była to próba wyłudzenia.
@mr_omaten profil tak samo prosi o kontakt pod ten numer co wyżej
@mayday_06, również zablokowaliśmy to konto - dzięki! 🙂
u mnie podobna sytuacja
@bozenamartag Dobrze, że jesteś czujna! Czy ten kupujący odzywał się do Ciebie na Allegro Lokalnie? Masz może jego login?
Witam, dziś wystawiłam nowe ogłoszenie i po krótkim czasie odezwała się pani z zamiarem kupna przedmiotu. Od razu poprosiła o mój adres mailowy, który niestety jej podałam. Potem usilnie próbowała wyłudzić ode mnie 4 cyfrowy kod z aplikacji bankowej. Podglądy w załączniku. Jak powinnam postąpić, czy zgłosić sprawę na policję?
Chcesz, to zgłaszaj. Jeśli nie podałaś haseł i kodów do banku, pieniędzy Ci nie ukradnie, choć wielu naiwnych podaje i pieniądze traci.