anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mnie ukarano? To kupujący chce kupić poza all!

sistermoon
#8 Zapaleniec#

Wystawiłam aukcję, ktoś się odezwał i proponuje różne ceny, zmierza opłotkami ewidentnie do zakupu poza all. Żeby ukrócić  przydługą i bezowocną dyskusję napisałam, że nie sprzedaję niczego poza all. I co allegro mi odpowiada i co mi robi? Cytat:

"Treść Twojej wiadomości wysłanej do (xxx) zawierała propozycję zakupu poza Allegro, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy."

Przepraszam, czy kogoś pogięło? odmawiam sprzedania poza all, a wy w nagrodę blokujecie mi możliwość wysłania wiadomości? Jeżeli robią to boty, to może je lepiej ustawcie...

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_   proszę o wyjaśnienie, w jaki sposób mam ewnetulanie ukrócić zapędy kupujących do transakcji niestandartowych, aby mnie all nie karało.

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@sistermoon To automatyczna wiadomość, którą otrzymałaś za użycie słów wskazujących na transakcję poza Allegro. Jeśli sformułujesz ją inaczej, nie będzie problemów. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

sistermoon
#8 Zapaleniec#

Poproszę o podpowiedź jak sformułować inaczej wiadomość "Nie sprzedaję poza allegro". Bo to chyba dość jednoznaczna wiadomość. i można botowi zapisać, ze takie zdanie pisane przez sprzedającego jest OK.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@sistermoon  napisz dokładnie odwrotnie tzn : że sprzedajesz wyłącznie poprzez allegro.

Myśłe że wówczas system przepuści

oznacz moderatorów

sistermoon
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_ przepuści taką informację, jak Likos napisal?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@sistermoon śmiało wypróbuj, ale myślę, że nie powinno być problemów. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@sistermoon Głównym celem tego bota jest filtrowanie wiadomości, w których dochodzi do propozycji zakupu poza Allegro. Jeśli wskazalibyśmy, że zaproponowane przez Ciebie zdanie jest w porządku, to funkcjonowanie tego narzędzia straciłoby jakikolwiek sens. Propozycję treści wiadomości, których możesz używać, aby uniknąć tego typu sytuacji w przyszłości, pokazał Ci już @mdrogeria

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Nie używaj słów "poza allegro" w treści wypowiedzi . Zamiast tego można napisać np. "sprzedaję tylko zgodnie z regulaminem" lub "nie ma takiej opcji" .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@sistermoon olej to, automat blokuje bo użyłeś słów poza allegro sprzedaż itp. on nie jest na tyle inteligentny żeby rozpoznać kontekst wypowiedzi 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sistermoon nie zostałeś ukarany to tylko system wykrył próbę dokonania transakcji poza serwisem i wiadomość zablokował . Osobiście informuję krótko ,, wszystkie informacje dotyczące transakcji znajdują się na stronie oferty , zapraszam do dokładnego zapoznania się z jej  treścią .

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Po tym jak mi Allegro nie puściło opinii o produkcie z powodu użycia słowa obelżywego nic mnie już nie zaskoczy.

Ciekawe czy tutaj to obelżywe słowo przejdzie?

Chodzi o "rozdmuchuje", odkurzacz rozdmuchuje kurz

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

bo te boty to huncwoty

oznacz moderatorów

sistermoon
#8 Zapaleniec#

wspaniałe, you've made my day!

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@AGLOPRIMA2 Pierwszy człon słowa "rozdmu" jest ok ,raczej ta końcówka c.....je zaważyła.

oznacz moderatorów

sistermoon
#8 Zapaleniec#

No tak, ale od takiej firmy jak all oczekujemy chyba więcej niz skryptów na poziomie 6 klasy szkoły podstawowej.

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Ale ja nie pisałam tego sylabami, tylko skorzystałam ze zwykłego polskiego czasownika

oznacz moderatorów

PawelHkrk
#11 Animator#

@sistermoon "Dlaczego mnie ukarano?" - w jaki sposób zostałaś "ukarana"? Zablokowałi ci konto/SMART/sprzedaż?

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

nie puszczono wiadomosci że nie sprzedaje poza allegro

oznacz moderatorów

PawelHkrk
#11 Animator#

Czy to jest kara?)

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

kara? o wiele więcej / jeśli ktoś mi ogranicza wolnośc mojej wypowiedzi to go rach... ciah... bum... bęc... z glana patafiana... tratatatata... ognia... za rodinu...

oznacz moderatorów