Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 21 kwietnia 2023 Client:100906431 licytacja na allegro lokalnie dla żartu wylicytowała sama 3 razy podbijała do 9999zł za grę wartą 140zł, anulowana transakcja link poniżej:
https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/transakcja/2af840d5-711b-4ae0-b754-21432160b7a1
Proszę tego nie wliczać i to odliczyć jeżeli wliczone zostało do mojej sprzedaży, nie wliczacie czegoś co zostało anulowane i nie sprzedane do raportu DAC7 czekam na info. Dzięki
@Rupert207 anulowane i nieopłacone zamówienia są brane pod uwagę do wyliczenia limitu, natomiast nie są przez nas raportowane do urzędu skarbowego.
To w końcu zostanę zgłoszony do urzędu skarbowego czy nie ? Zakują mnie w kajdanki czy nie, trochę to dla mnie jakby ważne .
W ogóle to jak ktoś sprzeda coś za 2000 euro czyli 8600zł jakoś to już jest biznesmenem i może rzucić pracę i z tego zyć? Tak wyniki z tych przepisów uni europejskiej. Jestem biznesmenem ? Bo mam z 250zł miesięcznie zysku ? 😂 To nawet inflacji nie pokrywa . Więcej z tym roboty i problemów niż zysku. A jeszcze jakiś urząd skarbowy nie wiadomo za co chciałby ode mnie pieniądze. Nic mi nie pomogli ,nic nie zrobili żeby mi pomóc coś kupić , zrobić aukcje zdjęcia opis , zapakować, sprzedać ,a wyciągają swoje łapska. Jak ma z tych 3000zł zarobionych przec cały rok jeszcze im oddać 400zł to mi się to w ogóle nie opłaca. Zresztą nawet jak nie zabiorą to się nie opłaca. Złodziejska Unia i złodziejski kraj. Kwota wolna 30 tys to śmiech na sali 7000 euro.
@xenomorph26 Weryfikuję Twój przypadek i wrócę z informacją gdy ustalę szczegóły.
I jak tam? Bo jakby nie liczyć mam 24 transakcje na jakieś 7800zł . A dostałem maila że przekroczyłem limit i zostanę zgłoszony do US.
@xenomorph26 Wracam do Ciebie z informacją. Zweryfikowałam sytuację i ustaliłam, że prawidłowo otrzymałeś powiadomienie, ponieważ przekroczyłeś jeden z progów. Jeżeli chcesz poznać szczegóły, to proszę skontaktuj się z nami przez ten formularz.
To może poproszę o maila z moimi transakcjami które zostaną wysłane, to do sprawdzenia czy rzeczywiście nie wliczcie anulowanych ani zakończonych bez sprzedaży transakcji, tylko wyłącznie transakcje zakończone sprzedażą opłaconą przez kupującego. Dziękuję
@Rupert207 Przykro mi, ale nie mam możliwości przesłania takiej listy. Możesz wygenerować zestawienie sprzedaży na swoim koncie, w tym artykule znajdziesz instrukcję jak to zrobić.
Nie wygeneruję nie mam Microsoft Excel nie odczytam, proszę podać ilość transakcji które będą przesłane, wiem ile powinno być, kwoty na pewno nie przekroczyłem.
Cześć, @Rupert207. Tak jak napisała Sandra - nie mamy możliwości wygenerowania takiej listy. Możesz wygenerować zestawienie zgodnie z propozycją Sandry lub spróbować w tej zakładce > Kopie danych konta z Allegro > pliki z Twoimi danymi i wybrać inny format danych (.html lub .csv).
Czy ja się nie jasno wyrażam proszę o liczbę transakcji skoro przekroczyłem tych które zostaną wysłane ja nie potrzebuję listy wiem co sprzedałem proszę o weryfikację tak jak użytkownika powyżej.
Znaczy ja dalej nic nie wiem co niby przekroczyłem jak nie przekroczyłem. Allegro po prostu chce na mnie donieść do US pomimo że nie sprzedałem 30 przedmiotów ani 30 pakietów czy 30 zestawów przedmiotów i nie przekroczyłem 2000 euro. Ale jak tylko dostanę pismo od us to napewno nic już na allegro nie kupię ani nie sprzedam .Usunę konto i nara 🙂 i z tego co czytam na forum to takich jak ja będzie wielu.
Cześć, @Rupert207 i @xenomorph26. Nie mamy możliwości wygenerowania takiego raportu.