Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, ktoś zakupił ode mnie pewne konto w grze na Allegro Lokalnie. Wybrałam opcję dostawy "Przesyłka elektroniczna (przedpłata)". W mailu potwierdzającym płatność otrzymałam od tej osoby dane do skontaktowania się w sprawie podania informacji do tego konta, które zakupił. Wszystko poszło dobrze - podałam dane, a osoba je otrzymała, ma dostęp do tego konta. Natomiast nie za bardzo rozumiem jak to działa - co z pieniędzmi? Kiedy zostaną mi one przelane? Skąd Allegro ma otrzymać potwierdzenie otrzymania produktu skoro dostawa tych danych dzieje się na innej platformie (w moim przypadku mail i discord)? Czy ta osoba, które je kupiła ma ręcznie to potwierdzić? Czy jest szansa, że zostałam oszukana i nie dostane tych pieniędzy? Jak to działa?
Środków już nie otrzymasz bo przedpłata tak nie działa, kupujący dopiero po opłaceniu dostaje możliwość odbioru towaru, jak już wysyłasz taki plik to go zabezpiecz jakiś kodem i dopiero jak opłaci to podasz kod. Napisz mu wiadomość że zgłaszasz go na Policję.
Przedpłata jest sumą pieniędzy, stanowiącą część ceny towaru, którą wpłaca się z góry w ramach zabezpieczenia transakcji w określonym terminie. Nie jest jednak, jak wielu uważa, pełną kwotą towaru, a jedynie częścią określoną w umowie. Wpłaca się ją po podpisaniu umowy, jednak przed sfinalizowaniem transakcji.
@zorionizik jak kasy nie ma tu https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji to wałek i zostałaś oszukana 😞
Powinnaś podać dane do gry po dokonaniu przedpłaty jak kasa pojawi się w allegro 🙂
Pieniądze tam są, dziękuję 😄
Nie ogarniasz widzę Allegro!!!!🤣