Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Sprzedałem jako osoba prywatna 5 szt. Nowych czytników eletec Twn4 w opakowaniach . Sprzedając otrzymał towar ale twierdzi , że czytniki były używane w jednym coś grzechocze a tylko 1 szt działa a 4 pozostałe nie. Tłumaczę kupującemu że czytniki nigdy nie były użyte nie podłączone i wymagają zaprogramowania np appblasterem w celu prawidłowego działania. Kupujący twierdzi że towar jest używany i nie działa. I twierdzi to dlaczego 1 działa a 4 szt. Nie. Przed kupnem żadne pytanie nie było kierowane do mnie czy trzeba je programować. Mogę prosić o pomoc co w tej sytuacji można zrobić. Jestem uczciwy i gdyby towar był używany napisałbym to w ogłoszeniu. 1 opakowanie jest zabrudzone z zewnątrz. Mogę dosłać inne.
@stefaneczek1986 w zasadzie, to w aukcji powinieneś napisać, że wymagają zaprogramowania, ale jeśli kupujący twierdzi, że nie działają, to musisz przyjąć reklamacje i sprawdzić, jeśli są ok, to odrzucasz reklamację, jeśli nie działają, to naprawiasz, albo oddajesz kasę
Moj błąd nie napisałem , ale zajmuje się tymi czytnikami i programowaniem ich od kilkunastu lat. Osoba która je kupiła jest zdziwiona że trzeba je programować. Czyli najlepszym roziwazniqem jest odebranie czytników spr czy działa jeśli tak to odesłanie z powrotem. A jeśli kupujący nie będzie chciał ich przyjąć tylko zażąda zwrotu pieniędzy jestem osobą prywatną nigdy nie miałem takiej sytuacji.
@stefaneczek1986 To wszystko nie będzie łatwe. Ktoś kto kupił komplet 5 szt wie doskonale do czego te czytniki służą i jak się je programuje.
Masz formalną reklamację masz 14 dni na odpowiedź czy uznajesz reklamację za słuszną czy nie. Powinieneś domagać się udostępnienia czytników do sprawdzenia czy działają czy nie, więc domagasz się odesłania albo wysyłasz kupującemu opłaconą etykietę do zwrotu przedmiotów.
Niestety to jest Allegro, jeśli nie zabierzesz czytników i nie odrzucisz reklamacji to masz dużą szansę że kupujący dostanie zwrot pieniędzy od Allegro a ty za to dodatkowo zapłacisz.
ps. oczywiście po odebraniu czytników możesz oddać kupującemu pieniądze i to w zasadzie rozwiązuje problem.
No wlasnie osobą ta twierdzi że czytniki nie działają i jest zdziwiony ze trzeba je programować. Czytnik są nowe. Nie wysyłałbym używanych w sensie nie pisałbym że są nowe gdyby używane.
@stefaneczek1986 czy jeżeli klient Ci je odeśle do reklamacji to jesteś w stanie udowodnić, że odesłał, te, które kupił od Ciebie?
@stefaneczek1986 No to pozostaje pytanie czy była jakaś instrukcja obsługi w języku polskim dołączona do czytników. Bo być powinna.
Jeżeli on nie potrafi uruchomić tego sprzętu to bezpieczniej będzie zabrać czytniki i oddać pieniądze.
Tak czy siak jest reklamacja i radzę nie lekcewazyć klienta. Jeżeli nie odpowiesz zdecydowanie w ciągu 14 dni to możesz nie mieć ani czytników ani pieniędzy i jeszcze zagrożenie blokadą konta.