anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

fikcyjny kupujący

poll
#7 Wielbiciel#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Dzisiaj w nocy ktoś zakupił ode mnie towar, wybrał odbiór osobisty i płatność przy odbiorze, jednak po sprawdzeniu kupującego i w związku z brakiem jakiegokolwiek działania z jego strony, odnoszę wrażenie, że jest to fikcyjny zakup. Chodzi o tą aukcję: https://allegrolokalnie.pl/oferta/konsola-xbox-series-x-dwa-pady-zestaw-gier-ladowar ,

kupujący: 

Client:104454921 [edycja]

[edycja]

Co mam zrobić aby zakup został anulowany, aukcja znów pojawiła się jako aktywna i aby anulowano prowizję?
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg#

@poll pierwsze co to nie udostępniaj form płatności za pobraniem. Pisz do kupującego jak się nie odezwie możesz wystawić ponownie.

O zwrot bezzwrotnej opłaty  zapytaj tutaj

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To bardzo podejrzane ,uważaj bo może próbować od ciebie wymusić adres meilowy i podrzucać ci linki na które nie wchodź bo może być to próba wyłudzenia pieniędzy z twojego konta.

oznacz moderatorów

ares_
#14 Krzewiciel#

@poll 

Udostępnianie publicznie danych kupującego jest bardzo złym pomysłem. Polecam jak najszybciej je usunąć. Nie masz pewności, że te dane są fałszywe a zakup fikcyjny.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@ares_  masz racje to mógł kupić jakiś pracownik PayU 🤣

oznacz moderatorów

poll
#7 Wielbiciel#

Właśnie miałem to samo napisać, adres raczej nie należy do Terrego 🙂 jeśli chodzi o numer to włącza się poczta głosowa. W zasadzie nie mam wątpliwości co do tego, że jest to jakieś oszustwo. Post i dane tego osobnika ku przestrodze.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@poll a dzwoniłeś pod podany numer.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@poll Zablokowaliśmy konto tego klienta. W sprawie zwrotu naliczonej opłaty proszę Cię o kontakt przez formularz.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

karotysta
#1 Nowicjusz#

Mam dokładnie taką samą sytuację, Numer podany nikt nie odbiera 😕 

Client:104454921 (Terry Kassner)

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@karotysta Tak jak napisała Natalia, to konto jest już zablokowane w naszym systemie, ale w sprawie zwrotu prosimy o kontakt bezpośrednio przez formularz zgłoszeniowy. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów