anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

humor na niedzielę

MAMY ROZWIĄZANIE!
igolek
#10 Popularyzator#

Nie komentuję

igolek_0-1737293239189.png

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
RED
#21 Demiurg#

Allegro jest maksymalnie nieekologiczne i truje planetę, oczywiście w mediach kreuje się na maksymalnie zieloną, a to tylko kolor ich paczkomatów.

Jak generowanie niepotrzebnych wysyłek, zwrotów i innych bzdur ma być ekologiczne?

Do tego dochodzi prawny narzut traktowania konsumenta jak **piiip**y (nazywa się to słabszą strona transakcji) - bo przecież ma prawo do zwrotu, jak pomyli się w zakupie lub "myślał" (fajne określenie bezmózga), że będzie pasować.

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@RED Faktycznie, na tym polu Smart ma nieocenione "zasługi". Allegro opowiada bajki, ile to dzięki Smartowi wzrosła sprzedaż. Tymczasem prawda jest taka, że gigantycznie wzrosła jedynie liczba przesyłek. Sama sprzedaż jest mniej więcej taka jak była - tyle że ludzie zamiast kupić porządnie raz w miesiącu, cykają po trochu co 2-3 dni, bo przecież wysyłka jest "za darmo". A potem chwalą się w social mediach, ile to "zaoszczędzili" 😎

Co ciekawe, ci sami klienci po przejściu do sklepu znów zachowują się racjonalnie - i nie są to bynajmniej tylko moje obserwacje

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#10 Popularyzator#

Witam.

@TomBanknoter 

Allegro jest CHORE i ja tego nie kwestionuję.

Dinozaurem może nie jestem, ale sprzedaję tu prawie 19 lat.

Urodziłem się za PRL, w jego szczytowym okresie, czyli na początku lat siedemdziesiątych, ale od zawsze, już jako dziecko uważałem, że można inaczej...

I dziś także uważam, że można inaczej.

Jeśli nie można zmienić samego Allegro, które drobnych i średnich sprzedawców ma w głębokim poważaniu i już nigdy słuchać nie będzie, to trzeba, jeśli biznes się nie spina, opuścić Allegro i tyle. Nie ma sensu kopać się z koniem.

Z tego co piszesz to zaliczasz się do tych "świadomych sytuacji" a na dokładkę umiesz kalkulować. Więc jeśli tu jeszcze sprzedajesz, to znaczy że ciągle jesteś na plusie, choć zapewne nie tak dużym jak byś chciał.

Ja dałem sobie spokój ze sprzedażą firmowa kilka lat temu, gdy policzyłem, że po opłaceniu wszystkich kosztów mój zarobek z działalności na Allegro w skali roku, w przeliczeniu na roboczogodzinę osiągnął zawrotną wartość 13-tu GROSZY (tak groszy).

A od tamtego czasu Allegro wprowadziło wiele cudownych innowacji...

Sugeruję pójść w moje ślady.

A jeśli postanowisz tu pozostać, to naprawdę powodzenia życzę i cierpliwości, oraz szczęścia, bo będą Ci potrzebne.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@MOJEGRATY5 Tak po prawdzie, to już czuję się prawie na wylocie. Jeszcze tu sprzedaję, ale coraz mniej chętnie - dla mnie Allegro generuje ok 15-20% obrotu, ale 80% roboty i 100% problemów. Więc finalnie decyzja może być tylko jedna 😎

oznacz moderatorów