Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Allegrowicze . Kupiłem na Allegro lokalnie dwa przedmioty po atrakcyjnej cenie u jednego sprzedawcy . Paczka ma już nr nadania ale sprzedający zwodzi mnie i nie wysłał paczki ani wczoraj ani dzisiaj . Mam pytanie gdzie mogę sprawdzić na aukcji deklarowany czas wysyłki ?? Czy jest taka możliwość
?? Po jakim czasie mogę założyć dyskusję sprzedającemu ??
Dziękuje za odpowiedzi
Slow4You
@Slow4You Na Lokalnie zgodnie z regulaminem sprzedający - o ile w ofercie nie wskazał inaczej - ma 7 dni na nadanie przesyłki.
@komis-bell Podziękował za szybką odpowiedż . Siedem dni mogę poczekać . Rozumiem że ludzie nie zawszę mają czas . Zobaczymy jak będzie . Ja np. dbam jak tylko mogę żeby paczka była szybko spakowana i wysłana . Czasami latam do paczkomatów o 1 -2- 3 w nocy , żeby kurier zwinął przesyłkę za pierwszym razem z paczkomatu .
A co w przypadku kiedy dokonałem zakupu na Allegro lokalnie i sprzedający ani nie odpowiada ani nie wysłał przedmiotu ? Czy mam jakieś szanse na odzyskanie pieniążków ?
Dzięki że mi Pani moderatorka przypomina o sprawie o której już zapomniałem . Zapytanie dodałem 12.09.2022 . Jednakże może komuś się przyda wiedza zawarta w tym wątku . Pozdrawiam serdecznie . Slow4You
Na allegro lokalnie nie sprawdzisz deklarowanego czasu wysyłki. Sprzedawca ma 7 dni na wysłanie przesyłki. Jeśli po tym czasie nie wyślę przesyłki możesz otworzyć dyskusję
Dyskusję możesz już założyć jak masz jakieś wątpliwości, ale sprzedajacy ma 7dni o ile nie deklarował innego terminu wysyłki.
Daj spokój ja kupiłem 3 przedmioty na allegro lokalnie i żaden sprzedawca nie wysłał. Obecnie czwarty raz i jak na razie od 2 dni sprzedawca także nie wysłał. Dla mnie allegro lokalnie to straszny niewypał i więcej tam nic nie będę kupował - szkoda nerwów.
Allegro lokalnie to dno, brak możliwości ocen skutkuje patologią, sprzedawcy robią sobie darmowe pożyczki, nie wysyłają przedmiotow, allegro uważa że wszystko jest w porządku po zwrocie kasy za kilka tygodni i samo zamyka dyskusję. Takich aparatów należy walić z art. 286 kk za wprowadzanie w błąd i nieprzedsiębrne działanie kupujących
Mam to samo. Dwa przedmioty, brak wysyłki. Allegro lokalnie to taki ułomny *O*L*X. W tym drugim przynajmniej są oceny i można wiedzieć z kim ma się do czynienia. Plus paczkomat za złotówkę. Allegro lokalnie to badziew na maxa. Już V*I*N*T*E*D jest nawet lepszy.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Proponuję żeby na Allegro Lokalnie przy ofercie jasno i wyraźnie umieścić informację o tym, że czas wysyłki zgodnie z regulaminem Allegro Lokalnie wynosi do 7 dni. Coraz częściej już po 1-2 dniach zdarzają się pretensje kupujących, że paczka nie została jeszcze wysłana. Ludzie przyzwyczaili się do szybkich wysyłek oferowanych na Allegro i myślą, że na Allegro Lokalnie działa to tak samo. Jasna automatyczna informacja w każdej ofercie rozwiązałaby ten problem. Regulamin niestety mało kto czyta.
@wicekdw można to samemu umieścić w opisie oferty.
Podpowiedzcie mi co mam zrobić. W dniu kiedy minęło 7 dni roboczych, napisałam do chłopa, że oszukuje ludzi itp itd i że ma mi nie wysyłać paczki, tylko pieniądze ma mi oddać. Dzisiaj minął 9 dzień i przed godz. 17 włożył przesyłkę do paczkomatu. Napisałam do niego, że prosiłam go o zwrot kasy, a nie o paczkę. I żeby wysłał mi adres do zwrotu tej przesyłki, bo ja już jej nie chcę. I nie wiem co robić, czy wyjąć te paczkę z paczkomatu i dalej się z nim wykłócać, czy nie wyjmować, żeby do niego wróciła, i dalej się z nim wykłócać, żeby mi zwrócił pieniądze?
@madzia_270 Najmocniej Cię przepraszam za tak wydłużony czas oczekiwania na wiadomość. Daj proszę znać, czy już otrzymałaś towar.
Na **piiip** działa to tak , ze po danym czasie - 72 godzinach - jeśli paczka nie zostanie nadana system anuluje zamówienie i kasa wraca automatycznie do klienta . Czy na all lokalnie tez tak jest czy tylko po ingerencji kupującego coś się zadziewa ?
Na allegro lokalnie sprzedawca ma czas 7 dni roboczych na wysyłkę. I jeśli nie jest przedsiębiorcą tylko osobą prywatną, to jest jego "dobrą wolą" czy ci odda pieniądze. Możesz ewentualnie otworzyć spór i po nie rozwiązaniu problemu zwrócić się do allegro po zwrot pieniędzy. Ja już nigdy więcej zakupów na allegro lokalnie nie zrobię. Robiłam zakupy u chłopa, który jako jedyny sprzedawała dany produkt z Polski. Po 7 dniach roboczych napisałam, że mam mi zwrócić pieniądze. Paczkę wysłał po 9 dniach, cała była oblepiona chińskimi etykietami. Nawet jej nie przepakował. I jeszcze na mnie zwalił winę, że ja zrobiłam problem i dlatego przesyłka się opóźniła. Ale jaki problem, to niestety nie powiem, bo człowiek odpisywał tylko na wiadomości, które mu się chciało. A mógł uczciwie napisać, że produkt idzie z Chin, ale wtedy pewnie bym nie zamówiła. Także więcej zakupów na allegro lokalnie nie zrobię, bo to wylęgarnia oszustów.
Za działanie pod tytułem: "czy nie wyjmować, żeby do niego wróciła" zostaniesz obciążony kosztami odesłania. Nie wiem czy warto.
Co Ci da, ze nie wyjmiesz paczki ? Dalej przedmiot jest Twój tylko wróci do sprzedawcy. Bez sensu. Nieodebranie to nie zwrot